X
 
 

Honda спира дизелите за Европа през 2021 г.

1762 0
photo of Honda спира дизелите за Европа през 2021 г.
Снимка: Honda
Компанията Honda обяви плановете си за преминаване към електрифицирани двигатели, като целта е през 2030 г. поне 2/3 от продажбите в света на модели на марката да бъдат на екологично чисти автомобили. Първата стъпка от тази стратегия е спирането на продажбите на дизелови модели в Европа от 2021 г., съобщиха официално от японския производител.

В Honda предвиждат още през 2025 г. всеки един модел на бранда, предлаган на пазара да бъде изцяло или поне частично електрифициран. Това означава, че след тази дата компанията няма да продава автомобили с двигатели с вътрешно горене. По този начин японците ще последват примера на други големи производители, които вече сториха същото.

Концернът Daimler, част от който е компанията Mercedes-Benz, вече официлно обяви отказа си от разработка на нови двигатели с вътрешно горене. Част от този план е превръщането на марката Smart, която също принадлежи на Daimler, в производител на електрически модели.

Подобно нещо сториха и в MINI, който започва да електрифицира моделите си и след време ще предлага само автомобили на ток. Шведите от Volvo вече също обявиха, че няма да правят нови двигатели с вътрешно горене, а ще предлагат модели с хибридно или изцяло електрическо задвижване.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Изложба за развитието на предизборната агитация подготвят в Добрич

Във фонда на Регионалния исторически музей в Добрич се съхранява изключително богата колекция от предизборни материали от най-ново време, съобщават...