Избраха Bentley EXP10 Speed 6 за най-красив концепт

19218
Избраха Bentley EXP10 Speed 6 за най-красив концепт

Bentley EXP10 Speed 6 бе избран за най-красивия концептуален автомобил автомобил в конкурса за дизайн, провел се по време на Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Наградата бе връчена на главния дизайнер на компанията Люк Донкерволке.

Концепцията Bentley EXP10 Speed 6 дебютира на автоизложението в Женева този марта. Целта му бе да покаже как ще изглежда серийният модел, който трябва да застане над Continental GT в гамата на производителя.

От Bentley EXP 10 Speed 6 ще излезе сериен модел

Председателят на Bentley, Волфганг Дюрхеймер, обяви, че концепцията „има потенциала да се превърне във върховен, луксозен 2-месте...

 

За основа на Bentley EXP 10 Speed 6 е използвана модулната платформа MLB, която ще се използва за най-големите модели на Audi, Bentley и Porsche. Очаква се серийната версия на купето да бъде оборудвана с турбо V8 двигател, развиващ около 500 к.с. Към момента няма потвърждение за серийно производство, но такова се очаква да бъде взето до края на тази година. Още повече, че клиенти на марката настояват този модел да се появи в серийно производство, макар че едва ли той ще е толкова дързък като дизайн, когато се качи на конвейра.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com