Jaguar и Land Rover ще борят прилошаването в автомобила

1949
Jaguar и Land Rover ще борят прилошаването в автомобила
Снимка: Land Rover

Един от най-често срещаните проблеми при пътуване с автомобил е прилошаването. То най-често се изразява със световъртеж и гадене, като тези със симптоми са сблъсквали над 70% от жителите на Земята. В компаниите Jaguar и Land Rover са на път да разрешат проблема, като готвят пробив в това направление.

Главната причина за появата на прилошаване е начинът на шофиране – резките или неумели маневри водят именно да подобни усещания, като нито техническите средства, нито таблетки могат да помогнат. Експертите на Jaguar и Land Rover смятат, че с въвеждането на системи за автономно управление шофьорът и спътниците му ще се чувстват комфортно и няма да имат подобни проблеми.

Jaguar и Land Rover подготвят супер екстремни всъдеходи

Подразделението Special Vehicles Operation на компанията Jaguar Land Rover разработва екстремни версии на два от кросоувърите в гамата ...

Специалистите на британския производител са провели изследване на факторите, които оказват влияние върху състоянието на пътниците. С помощта на биометрични сензори е съставен профил на всеки от возещите се в автомобила, като се следи как се променя той в зависимост от промените в микроклимата и нивата на шум в салона, както и от положението на седалката и използването на различни мобилни устройства.

Оказва се, че именно последните са много опасни, тъй като само за 10 минути тяхното ползване при пътуване причинява прилошаване. То се дължи на липсата на синхрон между картината пред очите и физическото усещане.

В бъдеще въз основа на биометричните данни изкуственият интелект ще възпроизвежда сиптоми на морската болест, още прези човекът в колата да ги е усетил. Съответно системата ще взима превантивни мерки – ще намалява скоростта, ще променя маршрута на пътуването, ще оптимизира положението на седалките и ще подобрява микллимата, като всичко това ще бъде съобразено с индивидуалността на всеки пътник. Така неприятните симтоми ще бъдат намалени с около 60%.

Jaguar Land Rover възражда позната марка с китайци

Британският производител Land Rover смята да разшири сътрудничеството си с най-големия китайски производител Chery Auto. Двете компании...

Любопитното е, че компанията Citroen вече предложи по-просто средство за борба с прилошаването. Срещу 99 евро се предлагат специални очила Seetroen, чиито 4 кръгли тръби са пълни наполовина с цветна течност. По време на вижение тя съдава нова линия на хоризонта и по този начин отстранява конфликта от сигналите, постъпващи от мозъка. Авторите на устройството твърдят, че то действа при 95% от пациентите, страдащи от морска болест.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com