Jaguar и Land Rover триумфират в конкурса „Златен волан“

35001
Jaguar и Land Rover триумфират в конкурса „Златен волан“

„Мото-Пфое“ обра наградите в конкурса „Златен волан“ на Auto Bild за България и за цяла Европа на специално организирана галавечер в „Рейнбоу Плаза“. Jaguar F-TYPE триумфира в категорията „Купе/Кабриолети“ за цяла Европа, докато Range Rover Sport триумфира в България в категорията “SUV”. Наред с наградите на конкретни модели автомобили бяха връчени и призове на личности с особени заслуги в света на колела. „Легенда на българската автомобилна индустрия“ спечели един от основателите на „Мото-Пфое“ г-н Борис Мареков в чест на достойната му за уважение половинвековна кариера в бранша.

Победителят в класа „Купе/Кабриолети“ Jaguar F-TYPE обединява в едно 75-годишната история на марката Jaguar. Инженерният етос, залегнат в основата на F-TYPE, e най-добрият и най-лекият алуминий, наличен в света.

Range Rover Sport с рекорден „марш“ през пустинята

Новият Range Rover Sport постави поредния си рекорд. След като покори връх Пайкс Пийк в Колорадо само за 12:35 минути, сега „спор...

Победителят в категория “SUV” - Range Rover Sport e считан за съвършения спортен 4х4 автомобил. Благодарение на своята напълно нова и първа в своя клас алуминиева конструкция на купето новият Range Rover Sport е с 420 кг по-лек от своя предшественик.

На галавечерта в „Рейнбоу Плаза“ специално внимание заслужи и г-н Борис Мареков, който беше удостоен с титлата „Легенда на българската автомобилна индустрия“. Основателят на „Мото-Пфое“ и бивш генерален директор на „Мототехника“ е посветил почти целия си живот на автомобила. Той е един от хората, представящи живата история на българския автомобилен бизнес. Днес, на 77-годишна възраст, г-н Мареков е сочен за един от доайените в бранша и продължава да работи активно и сега като консултант в основаната от него и Карл-Хайнц Пфое компания – "Мото-Пфое".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com