Jaguar обединява сили с BMW и Ford

1201
Jaguar обединява сили с BMW и Ford
Снимка: Jaguar

Групата Jaguar Land Rover води активни преговори с концерните BMW и Ford за съвместно строителство на завод за производство на батерии за изцяло електрически и хибридни модели. Това съобщава The Times, като се позовава на свои собствени източници в ръководството на британския автомобилен гигант.

Към момента Jaguar и Land Rover не предлагат хибриди, които се зареждат от електропреносната мрежа, както и електромобили. На свой ред Ford използва батерии LG за своя Focus Electric, докато BMW си сътрудничи активно със Samsung, откъдето получава акумулатори. И трите производителя обаче имат намерение активно да развиват „зеления” траннспорт. Англичаните готвят електрически F-Pace, американците ще пуснат цяло семейство Model E, а баварците смятат да превърнат хибридно купе i8 в електромобил.

Освен това Jaguar и BMW имат намерение да се включат в първенството за електрически болиди Formula E. Затова и създаването на подобно предприятие ще бъде от сериозна полза и на трите производителя. Нито един от тях до момента официално не е потвърдил намеренията за сътрудничество, но създаването на аналог на новата „гигафабрика” на Tesla Motors ще им гарантира производството на стотици хиляди батерии, които на всичко отгоре ще струват по-малко.

Само преди седмица стана ясно, че BMW има намерение да построи свое собствено предприятия за производството на батерии в Тайланд. Плановете на Volkswagen Group са далеч по-амбициозни, като предвиждат създаването на подобни фабрики в цял свят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com