Jaguar става изцяло електрическа марка през 2025 година

3676
Jaguar става изцяло електрическа марка през 2025 година
Снимка: Jaguar

Британският производитерл Jaguar ще се превърна в производител на изцяло електрически автомобили, като това ще стане през 2025 година. Сестринската компания – Land Rover, също я очаква сериозна електрификация, която ще стартира през 2024 година. За разлика от Jaguar, който ще премахне дизеловите и бензинови двигатели от гамата си в средата на десетилетието, Land Rover ще стори същото чак през 2039 година.

Първият екологичен модел от новата ера за британците ще бъде J-Pace- електрически SUV, който ще е по-голям от I-Pace и ще има пробег от около 500 км. Настоящата гама автомобили на марката, включваща седаните XE и XF, спортната F-Type и кросоувърите E-Pace и F-Pace или няма да има преки наследници, или моделите ще претърпят основна промяна и ще се превърнат в електромобили.

Jaguar се отказва от големия си проект?

Поне три от сегашните модели в гамата на Jaguar Land Rover ще отпаднат, като същото ще се случи и с още няколко, които са в процес на р...

Що се отнася до втората марка на JLR - Land Rover, очаква се нейният първи електромобил да бъде версия с батерии на Range Rover. Луксозният електрически SUV също ще има пробег от около 500 км с едно зареждане на батериите, а версии с нулеви емисии ще има също в гамата на моделите Discovery и Defender.

Последният от планираните електромобили на Land Rover ще е на пазара най-късно през 2030 година, като дотогава се очаква 60% от продажбите на марката да са на екологични машини. И още нещо много важно - от 2026 година британските всъдеходи няма да се предлагат с дизелови двигатели.

Промените са част от от новата глобална стратегия за британските марки, наречена Reimagine, която бе представена от новия шеф на компанията Тиери Болоре. JLR също така планира да постигне въглеродна неутралност и по отношение на доставки, производство и операции до 2039 г.

Част от инвестирането в екологични автомобили на Jaguar Land Rover ще включва и създаването на модели, задвижвани от водородни горивни клетки. Още следващата година трябва да има готови прототипи, които да започнат пълноценни тестове по пътищата.

Jaguar Land Rover може да съкрати част от моделите си

Ситуацията с пандемията от коронавируса и финансовите загуби може да заставят британският производител Jaguar Land Rover да преразглед...

От центрлата на JLR допълват, че сега съществуващите заводи и производствени мощности във Великобритания ще бъдат западени. Британският производител иска да използва факта, че е по-малка компания като предимство, тъй като това я прави по-гъвкава и ще може да реагира по-бързо на промените от по-големите конкуренти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstreck - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Alfa Romeo представи първия си електромобил

BYD печели почти седем пъти по-малко от Tesla от продадена кола

Става по-топло – може ли обикновена вода да замени течността за чистачки?

Opel възражда Frontera в нова опаковка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com