Как да изберем правилния автосервиз

3196
Как да изберем правилния автосервиз
Снимка: autonews

Повишаването на цените на автомобилите засегна и тяхното обслужване, което също поскъпна. И това кара потребителите да търсят по-евтини варианти за ремонт на своите коли. В стремежа си да спестят пари някои се отказаха от официалните сервизи на производителите и на свой риск започнаха да търсят добри майстори и разумни цени.

Как обаче можете да бъдете сигурни, че няма да попаднете на място, на което ще гледат само как да ви вземат парите, без да свършат качествено работата? Това не е никак лесна задача. Затова и автомобилни експерти посочиха как да изберете правилния сервиз, в който да ремонтирате и обслужвате вашия автомобил.

Как да се преборите с влагата в автомобила

Мнозина от нас са се сблъскали с такова явление като замъгляване на прозорците на автомобила отвътре. Уви, това влошава видимостта от м...

В случая е важно е да се вземат предвид няколко фактора наведнъж. На първо място, работилницата трябва да има добра, изпитана във времето репутация. Потърсете автомобилен сервиз , който работи от дълго време и има много положителни отзиви от клиенти. Дори в такъв случай обаче не е излишно да проверите за наличието на лиценз и на застраховка.

Вторият фактор е цената на работата. Попитайте няколко автосервиза за оценка на разходите по ремонта, който трябва да бъде направен, за да сравните цените. Отклонения от средните стойности за пазара трябва да ви държат нащрек, независимо дали става дума за прекалено високи или много ниски цени. И двата случая трябва да бъдат избягвани.

Също така трябва да попитате дали ще има допълнителни разходи, например за измиване или съхранение на кола, дали компанията предлага отстъпки и специални оферти, дали има програма за лоялни клиенти – много фирми дават подобни бонуси, ако бъдат използвани често от един и същи потребител.

И накрая, важно е да обърнете внимание на самата работилница и инсталираното там оборудване. Дори външният вид на майсторите и редът в помещенията могат да помогнат за избора или отказа от съответния сервиз. Освен това, не забравяйте да попитате за гаранцията, която дават за направения ремонт.

Кога трябва да смените пожарогасителя в колата

Едно от изискванията при проверка от полицията и при преминаване на годишен технически преглед е автомобилът да разполага с пожарогасит...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstrek - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Alfa Romeo представи първия си електромобил

BYD печели почти седем пъти по-малко от Tesla от продадена кола

Става по-топло – може ли обикновена вода да замени течността за чистачки?

Opel възражда Frontera в нова опаковка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com