KIA дава заявка за лидерство в ЕКО-сегмента

8360
KIA дава заявка за лидерство в ЕКО-сегмента

За тази цел компанията ще инвестира над $10 млрд. и в следващите 5 години трябва да лансира 11 нови модела

КIA Motors обяви своите намерения за проектиране и конструиране на поредица щадящи околната среда автомобили. „Зелената автомобилна карта“ на марката отразява амбицията на КIA да се превърне в лидер на пазара на екомобили до 2020 г.

KIA ни подгрява за флагмана си Cadenza

С появата си на международните пазари през 2016г. изцяло новата КIA Cadenza ще постави нови стандарти за модерен дизайн, качество на ин...

През следващите 5 години КIA планира значително да увеличи инвестициите си в развойно-изследователска дейност за нови продукти с минимизирано ниво на вредни емисии и понижен разход на гориво. Сумата от $10,2 млрд. ще бъде вложена както в разработването на редица нови, щадящи околната среда автомобили, така и в изграждане на съоръжения, необходими за минимизиране вредните емисии на новите продукти. Инвестицията ще резултира и в откриването на хиляди работни места в R&D центровете на марката. 

До 2020 г. зелената гама на КIA ще включва 11 изцяло нови модела (към момента марката предлага 4). Разширената екологична линия ще предложи на потребителите модернизирани двигатели, от хибриди и плъг-ин хибриди до 100% електромобили и автомобили с горивни клетки.

Един от първите модели, които ще бъдат представени пред широката аудитория, е Optima PHEV (плъг-ин хибрид). Моделът ще бъде оборудван с литиево-полимерна батерия с висока плътност, електромотор и ефикасна 6-степенна автоматична трансмисия. Интересен акцент ще бъде и хибридният кросоувър Niro, който ще бъде проектиран с изключително ниско ниво на вреди емисии – 90 г/км.

Част от 5-годишната стратегия на марката е и лансирането на изцяло нов автомобил с водородни горивни клетки, предназначен за серийно производство. Съвместно с 300 компании-партньори КIA разработва ново поколение FCEV технология за международните пазари. Производството на новата КИА FCEV първоначално ще включва 1000 модела годишно, с тенденция за увеличаване на бройките спрямо повишаване интереса към автомобили с горивни клетки в световен мащаб.

KIA Sorento стана „Автомобил на годината“ в Близкия изток

Изцяло новият КIA Sorento бе отличен с титлата "Кола на годината" на почетния конкурс MECOTY в Близкия изток. Соренто получи най-висока...

КIA FCEV ще разполага с пакет горивни клетки, подобен на 2.0-литров двигател с вътрешно горене, който според проектантите ще предложи на водача изключителна издръжливост и висока плътност. Инженерите на КIA планират следващо поколение пакет горивни клетки да бъде с 5% по-ефективен, предоставяйки 10% по-голяма производителност, въпреки че е 15% по-лек и с 15% по-малък обем, в сравнение с настоящото поколение. Резултатът е пробег над 800 км с едно зареждане и максимална скорост от 170 км/ч.

КИА планира да повиши средната горивна ефективност с 25% за периода 2014 г. до 2020 г. Заедно с инвестициите в съвременни технологии за задвижване, КIA ще замени 7 от 10-те си двигателя със следващо поколение бензинови и дизелови агрегати, като едновременно подобри и увеличи броя на предлаганите турбо мотори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com