KIA Sportage ще получи нова хибридна система

8533
KIA Sportage ще получи нова хибридна система
Снимка: KIA

Концернът KIA Motors се присъединява към производителите, разчитащи на технологията „мек хибрид”, като първият модел с нея ще бъде обновеният кросоувър Sportagе. Продажбите на този автомобил ще стартират още през есента.

Задвижващият агрегат с технологията „мек хибрид”, която в KIA наричат EcoDynamics+, включва дизелов двигател, който е подпомаган от електромотор с мощност 10 киловата, играещ ролята на стартер-генератор и компактна литиево-йонна батерия с капацитет 0,46 кВт/ч. В случая електромоторът е закрепен непосредствено до двигателя с вътрешно горене, като е свързан с коляновия вал с помощта на ремък. При ускорение той помага на двигателя, а при спиране превключва в режим „генератор” и събира енергията в двигателя.

Новата Kia Ceed става хибрид

Корейският производител Kia има намерение частично да електрифицира новото поколение на най-популярния си модел Ceed. Той беше показан ...

Системата има отделно захранване с 48 волта, като събраната енергия може да се използва за изключване на двигателя по време на движение по инерция. Съответно след това тя стартира мотора. Ако батерията има достатъчно заряд, двигателят с вътрешно горене поспепенно утасва, а при натискане на педала на газта заработва отново.

Хибридът EcoDynamics+ е съвместим както с ръчни, така и с автоматични скоростни кутии, и e подходящ за предно, задно и 4х4-задвижване. На по-късен етап системата ще бъде адаптирана и за бензинови двигатели. Новата задвижваща система разполага с функция за редуциране на вредните емисии Selective Catalytic Reduction (SCR), благодарение на която отделяният CO2 e по-нисък с до 4% при измервания по новата система Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure (WLTP) и с до 7% по досега използваната New European Driving Cycle (NEDC).

Това е първата нова технология, която ще бъде лансирана като част от стратегията на КIA за електрификация на моделната гама до 2025 г. С включването на подобно задвижване в гамата, корейците стават първият производител, който ще предложи на клиентите си класически хибрид, plug-in хибрид, 100% електромобил и технология с 48-волтова батерия.

Като цяло компанията планира да лансира 16 модела с високотехнологично задвижване до 2025 г., между които 5 нови хибрида, 5 plug-in хибрида, 5 електромобила и нов модел с водородни горивни клетки (от 2020 г.).

Кой ще заеме място на дизела в Европа?

Все повече европейските държави налагат сериозни ограничения на използването на дизелови двигатели от автомобилите и така явно се очерт...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com