Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Китайски технологии ще помагат на Mercedes-Benz да изпревари конкурентите

09 юни 2024, 11:38 часа • 1645 прочитания

Mercedes-Benz ще ускори развитието на автономното шофиране с помощта на китайски доставчици. Така изцяло електрическият CLA ще бъде оборудван със система за интелигентно задвижване от китайския стартъп Momenta. Тази система ще осигурява помощ на навигацията в градски условия. Масовото производство на електрическото превозно средство ще започне през април 2025 г.

Mercedes показа революционна операционна система (ВИДЕО)

Китайското издание Carnewschina съобщава, че включването на технологията Momenta ще бъде първият път, когато Mercedes-Benz използва решение от китайски доставчик. Новият CLA ще бъде първият модел на Mercedes-Benz, който предлага възможности за автоматизирано шофиране в градска среда. Чипът Nvidia Orin X ще осигури автономни функции, както и работата на системите за подпомагане на водача ADAS.

Снимка: Mercedes-Benz

Основана през 2016 г. в Суджоу, компанията Momenta бързо спечели известност в индустрията за интелигентно шофиране. Mercedes-Benz отдавна е разкрил потенциала на Momenta, като инвестира в компанията от 2017 г.

Още: Новите модели на Mercedes-Benz могат да композират песен, докато се движат (ВИДЕО)

Пазарът на интелигентно шофиране в Китай е много конкурентен с играчи като Huawei, Nio, Xpeng и Xiaomi. Mercedes-Benz се ангажира да намали разликата в тази област и новият CLA, насочен към млада и разбираща се в технологиите публика, има за цел да намали разликата. В допълнение към CLA, компанията планира да създаде три продуктови линии в Китай, които поддържат функции за интелигентно шофиране от високо ниво.

За Mercedes-Benz успехът на китайския пазар, който представлява една трета от продажбите му, остава решаващ. Освен това китайските акционери, включително основателят на Geely - Ли Шуфу и държавната Beijing Auto, притежават значителен дял в германската компания.

Mercedes-Benz ще помага на градове да си ремонтират пътищата

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес