Крал Чарлз III обмисля смяна на автопарка

2304
Крал Чарлз III обмисля смяна на автопарка
Снимка: Aston Martin

Британското кралско семейство кара автомобили на Land Rover, откакто те съществуват. Още през 1948 г. Rover (по това време марката се казва така) подарява на крал Джордж VI стотния произведен автомобил и оттогава кралските особи използват тези автомобили както по пътищата, така и в имотите си извън града.

Шампион във Формула 1 изпита най-мощния кросоувър (ВИДЕО)

От тази година обаче Великобритания има нов крал - Чарлз III, който ще продължи много от традициите, но и внася свои собствени идеи. И една от тях е каква кола наистина приляга на един владетел. А това едва ли ще се хареса на хората в Land Rover и Jaguar (това всъщност е една компания, която произвежда автомобили от двете марки)

Снимка: Aston Martin

Вестник Daily Telegraph съобщава, че новокоронованият крал, неговият син и бъдещ крал - принц Уилям, и племенникът на Чарлз - Питър Филипс, са имали възможност да тестват Aston Martin DBX 707 и Ineos Grenadier това лято по време на почивката на семейството в замъка Балморал в Шотландия. Самият крал е карал DBX и по-рано - при визита във фабриката на Aston Martin в Уелс през 2020 г.

Чарлз III е фен на Aston Martin, като притежава класически кабриолет DB6, а не бива да се пренебрегва и факта, че това е британска марка, която се произвежда в Уелс, на който Чарлз беше принц в продължение на десетилетия. Той обаче е голям фен и на екологичните автомобили, като неговият DB6 е преработен да работи с вино и сирене, а в сегашна гама на Aston Martin все още няма електрическа кола, като тя ще се появи най-рано през 2026 г.

Още: Land Rover Defender: Завръщането на Императора (тест-драйв)

В същото време Ineos Grenadier изглежда по-добра опция за бъдещето. Кралското семейство е голям фен на предишните поколения на Land Rover Defender, като Grenadier е проектиран без участието на Jaguar Land Rover, за да запълни оставената празнина. И той би бил идеалното превозно средство за обикаляне на кралските имоти, независимо от времето.

Снимка: Ineos

Единствената пречка е, че всъдеходът на Ineos се прави във Франция, макар че собственикът на компанията - сър Джим Радклиф, е британец, при това най-богатият към момента. Той беше един от тези, които подкрепиха Брекзит през 2017 г.

Land Rover загуби битката за дизайна на Defender

Засега все още няма яснота относно плановете на кралското семейство за промени в автопарка. Към момента Land Rover все още отговаря на всички изисквания, що се отнася до кралско пътуване. Настоящите Defender и Range Rover се произвеждат в Обединеното кралство, като и двата модела са достъпни с мощни хибридни задвижвания, което ги „зелени", но е напълно възможно скоро да станем свидетели и на промяна.

and Rover загуби битката за дизайна на Defender

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Електрическа кола блъсна петима души на изложение в Китай (ВИДЕО)

Какво означават цветните ивици и точки върху гумите?

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com