„Кралете на корозията“ - кои са най-ръждясващите автомобили

20038
„Кралете на корозията“ - кои са най-ръждясващите автомобили
Снимка: freepic

Купето на автомобила е скъпа и уязвима част, която изисква максимално внимание. Въпреки това, в някои случаи, дори ако се отнасяте внимателно към колата си, това не гарантира, че металът няма да започне да ръждясва. Експертите от NJCar съставиха списък от моделите, чиито собственици най-често се оплакват от корозия.

От 1994 г. до 2016 г. са произведени над 500 000 автомобила Daewoo Nexia. Повечето от тях бяха продадени в страните от ОНД, където станаха популярни поради сравнително ниската си цена. Този модел попадна и на други пазари, където имаше същият сериозен недостатък - проблем със системна корозия на каросерията.

Кои са най-опасните цветове на колите

При избор на автомобил повечето шофьори обръщат внимание на цвета, защото искат колата им да изглежда добре не само в техните очи, но и...

Ръждата започна да се появява на тези автомобили още 1-2 години след началото на експлоатацията им, като собствениците активно обсъждаха този проблем онлайн, търсейки съвети как да го преодолеят.

Китайският Lifan X60 е друга „автомобилна знаменитост“ в интернет, чиито собственици се оплакват от сериозни проблеми с корозията. Според някои отзиви, този модел започва да ръждясва на паркингите на дилърите.



В специализирания форум за собствениците на автомобили Lifan има няколко обширни теми за проблема с корозията на X60, в които дори нови собственици на автомобили описват учудването си от лошото качество на каросерията на техните автомобили.

Geely Emgrand X7 е друг представител на китайската автомобилна индустрия, който често се обсъжда онлайн заради лошо качество на боята и недостатъчната защита от корозия. При някои бройки от модела ръждата избива почти веднага след покупката му.

Къде по автомобила може да избие ръжда в края на зимата

В края на зимата шофьорите могат да се сблъскат с неприятен проблем - появата на ръжда на най-неочакваните места по автомобила. Този пр...

Сред автомобилите с този проблем е и Mazda 6 (2005-2008 г.), като тази кола не оправда репутацията на японско качество. Компанията решава да спести от качеството на стоманата и боята, което води до сериозни проблеми, алармират собственици на такива автомобили.

Същото важи и за Mazda3 от този период. Това се потвърждава от много дискусии в специализирани форуми, където притежатели на модела обменят опит за справяне с корозията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstrek - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Alfa Romeo представи първия си електромобил

BYD печели почти седем пъти по-малко от Tesla от продадена кола

Става по-топло – може ли обикновена вода да замени течността за чистачки?

Opel възражда Frontera в нова опаковка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com