Lamborghini направи ретрокола

2571
Lamborghini направи ретрокола
Снимка: Lamborghini

Компанията Lamborghini отбеляза 50-годишнината на един от най-впечатляващите си модели - суперколата Miura, който се счита за основател на гамата автомобили на марката с 12-цилиндрови мотори. В чест юбиляра неговият далечен потомък Aventador получи специална версия Aventador Miura Homage. Тя е подготвена от студиото за персонализация на автомобили Ad Personam.

Оригиналната Miura и ексклузивният Aventador си приличат най-вече по цвета, както и по някои спецификации. Оригиналният модел се произвежда през периода 1966-1973 г., като се предлага с широка палитра цветове. Машината често е оформяна изцяло по индивидуални поръчки на клиента.

За Aventador Miura Homage са избрани 6 класически оттенъка, които включват червеният Rosso Arancio Miura, зеленият Verde Scandal и синият Blu Tahiti. Долната част на каросерията и джантите пък са боядисани в контрастен цвят - златист или сребрист. За салона са достъпни два вида кожа - черна Nero Ade и кафява Terra Emilia. Всички карбонови елементи влизат в стандартното оборудване на автомобила.

Технически суперколата не е променяна и както досега тя е оборудвана с 6,5-литров V12 двигател, развиващ 700 к.с. и 690 Нм въртящ момент. Той позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 2,9 секунди и развиване на максимална скорост от 350 км/ч. За сравнение Lamborghini Miura разчита на 4,0-литров V12, който в зависимост от годината на производство развива мощност от 350, 370 или 385 к.с. За своето време това е най-бързият сериен автомобил на планетата, като ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,7 секунди и развива максимална скорост от 276 км/ч.

Първата бройка от Aventador Miura Homage бе представена на провеждащия се през този уикенд Фестивал на скоростта в Гудууд (Вбр). Компанията предвижда производството на общо 50 такива автомобила, като по-голяма част от тях вече са разпродадени. Цената на машината засега остава тайна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com