Lamborghini обясни как работи хибридът Asterion

36776
Lamborghini обясни как работи хибридът Asterion

Освен, че е първият хибриден модел на Lamborghi, Asterion е и първото Lamborghini с предно предаване. Няма грешка, до 50 км/ч Asterion разчита само на електроенергия, а тя задвижва само предния мост. Този „технологичен демонстратор“, както бе определен от компанията, е безапелационната звезда на салона в Париж. По-важното е, че от Lamborghini твърдят, че нямат никакво намерение да направят серийна версия на своя „хипер круйзер“. На което обаче няма да повярваме, тъй като това ще се превърне в сериен модел, евентуално без електромоторите.

 

Хибридният Lamborghini Asterion LPI 910-4 наелектризира

Вратите на Автомобилен салон Париж 2014 отвориха. И то по какъв начин! С дебют на хибридния концепт (за момента) Asterion LPI 910-4. Ци...

Компанията разпространи видео (вижте го тук), с което обяснява как работи хибридната система, тракт, обединяващ взетия от Huracan атмосферен 5,2 V10 двигател с 610 к.с., комбиниран с цели 3 електромотора и техните 300 к.с., за да се стигне до сумарната мощност от 910 к.с. (669 kW).

Когато бъде избран хибридният режим, Asterion работи само в електрически режим и задвижващи са само предните колела. След като надхвърли скорост от 50 км/ч, се включва двигателят с вътрешно горене и задвижващи стават четирите колила. Чрез натискане на бутона "Zero", монтиран върху волана, V10 двигателят се изключва и концепцията отново разчита само на мощността, осигурявана от трите електромотора.

 

В електрически режим той може да измине до 50 км, по време на които може да достигне до максималните 125 км/ч. Когато в уравнението се включи и бензиновият агрегат, Asterion се ускорява до 100 км/ч за 3 секунди и е способен да развие максималните 320 км/ч. Комбинираният разход на гориво на модела е 4,2 л/100 км, а вредните CO2 eмисии - 98 г/км.

Huracan LP 620-2 Super Trofeo вече само със задно

Lamborghini представи състезателния Huracan LP 620-2 Super Trofeo по време на тазгодишното издание на "The Quail, A Motorsport Gatherin...

Пред списание Maxim Стефан Винкелман, Изпълнителен директор на Lamborghini, заявява, че компанията му все още не планира производството на хибриден модел, но част от елементите, демонстрирани с този концепт, ще бъдат използвани в дългоочаквания Urus. Винкелман споделя, че не е голям фен на хибридите и би предпочел да има сериен модел с дизайна на Asterion, но задвижван само от конвенционален двигател.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com