Lamborghini Urus ще е най-бързият и мощен SUV в света

15170
Lamborghini Urus ще е най-бързият и мощен SUV в света

Неколкократно Lamborghini отлага появата на Urus, която е планувана за 2018 г. Чрез Маурицио Реджиани, шеф на отдела за Изследователска и развойна дейност, компанията ни обещава, че Urus ще е най-бързият и най-мощен SUV, правен някога.

В момента най-най в класа са Bentley Bentayga и Porsche Cayenne Turbo S, които се справят с упражнението 0-100 км/ч за 4,1 секунди. Lamborghini има твърдото намерение Urus да взима спринта за под 4 сек. Това обещание дава човекът, който ръководи развитието на проекта. Реджиани казва, че неговото творение няма да има конкуренти и той ще отново нов сегмент на пазара.

Lamborghini ще произвеждат Urus

Миналата година Lamborghini показаха своя концептуален кросоувър Urus, който доста се понрави на феновете на марката. С него от Сант&rs...

 

За да постигне тези дръзки обещания, Urus ще е по-лек от Bentayga и Cayenne, на към този момент не е ясно каква диета ще бъде използвана. Ясно е, че ще се използва алуминиевата архитектура на второто поколение Q7. Цифрите могат да се налучкват, но те трябва да са под 2422 кг на Bentayga и 2235 кг на Cayenne.

 

Що касае задвижването, вече е ясно, че ще се разчита на 4,0-литровия би-турбо V8 на Audi, но според Маурицио Реджиани той ще бъде специално преработен за Urus. Точната цифра италианецът не казва, но казва, че ще е над 600 к.с. и 900 Нм, с които може да се похвали Bentayga.

Lamborghini разкри Aventador Superveloce Roadster

Моделът дебютира по време на Конкурса за елегантност в Пебъл Бийч, провел се този уикенд. Там босовете на Lamborghini обявиха и цената ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com