Land Rover Defender - завръщането на една легенда

11020
Land Rover Defender - завръщането на една легенда
Снимка: Land Rover

Когато преди 4 години Land Rover спря производството на най-култовия си модел -Defender, феновете на марката се притесниха сериозно. Последва период, през които се появиха какви ли не слухове и интерпретации за бъдещето на всъдехода. Неговото ново поколение вече е факт, като то беше представено на автосалона във Франкфурт.

Това е най-голяма промяна, която е претърпял автомобилът за своята 71-годишна история. Въпреки нея, той е лесно разпознаваем, тъй като запазва типичния си брутален вънеш вид, но сега той е комбинират с модерни дизайнерски решения и предлага най-съвременни технологии.

5 нови модела за 2 години ще спасяват Jaguar Land Rover

Британският производител Jaguar Land Rover започва да изпълнява двугодишна програма, с чиято помощ трябва да подобри финансовото си със...

Голямата разлика е в платформата, на която е изграден всъдехода. Досега той използваше за основа тръбна рама, но в основата новото поколение е модерна платформа D7x, като тя представлява алуминиев монокок, използван и от други модели на производителя. Благодарение на нея е постигнато повече пространство в салона, който също ще има няколко варианта.

Първите две модификации, които излизат на пазара, са Land Rover Defender 110 с 5 врати и 7 места и Land Rover Defender с 3 врати и 6 места. Обемът на багажника варира от 231 литра при използване на 7 седалки зо 2380 литра, когато вторият и третия ред задни кресла са прибрани в пода и може да се използва цялото пространство до тавана.

Пътният просвет на новия Defender достига 291 мм, което позволява преодоляване на ров с дълбочина до 90 см. Ъгълът на атака на препятствие пред автомоила е 28 градуса, а на оттегляне от него - 40 градуса. За тези характеристики помага и междуосието от 3033 мм при версията 110 и 2587 при версията 90.

Всъдеходът е оборудва с независимо окачане, което може да бъде с адаптивни амортисьори. При тях пътният просвет се увеличава със 75 мм при тежък терен или се сваля с 50 мм за по-удобно качване на пътниците в атомоболи и за по-лесно товарене на багажа. Defender е получил и система Terrain Response 2 с 4 режима на работа, които променят настройките на газта, скоростна кутия, волана, системата против буксуване и др. Тя работи и в режим Auto, като сама определя състоянието на пътя.

Бъдещите модели на Jaguar Land Rover ще се борят с грипа

Всички бъдещи модели на компанията Jaguar Land Rover ще помагат в борбата с грипа и простудните заболявания, използвайки достиженията н...

Освен огромен брой електронни асистенти, които ще помагат както на пътя, така и извън него, новият Land Rover Defender е оборудван мултимедийна система Pivi Pro. Тя работи с 10-инчов екран, като може да се свързва със смартфони и да се обновява "по въздуха". Шофьорът има на разположевие и 12,3-инчов приборен панел, както и цифрово огледало за заден ход

Основните версии на всъдехода ще се задвижват 4-цилиндов дизелов мотор в два варианта на мощност - 200 или 240 к.с. (въртящият момент от 400 Нм е еднакъв). Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема съответно 10,3 и 9,1 секунди. Бензиновият вариант е с 4-цилиндров двигател Ingenium с 300 к.с., който предлага ускорение от 0 до 100 км/ч за 8,1 секунди.

Ще има и 6-цилиндров бензинов двигател, който е част от "мека" хибридна система с индекс P400. Той е същият като при Range Rover, като развива 400 к.с. и 500 Нм, достатъчни за ускорение от 0 до 100 км/ч за 6,1 секунди. Разходът на гориво е 9,1 л/100 км. Всички мотори са свързани с двустепенна раздатъчна трансмисия и автомат ZF с предавки. Запазват се междуосевият и задният диференциал, които може да се блокират.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com