Летящ старт за новия модел на Tata

1768
Летящ старт за новия модел на Tata
Снимка: Tata Motors

Само за месец след старта на продажбите на пазара в Индия новия компактен модел на Tata – хечбекът Tiago, записа повече от 20 000 поръчки. Това накара ръководството на компанията да увеличи производството на автомобила, съобщава изданието Motor Beam.

Най-търсени са модификациите на Tiago, оборудвани с бензинов двигател – около 70%. При тях версията с 1,2-литров мотор с мощност 85 к.с. струва около 5000 щатски долара. Другият вариант, който се предлага на клиентите, е с 1,0-литров дизел със 70 к.с., като той е по-скъп – около 6000 долара. Скоростната кутия, предлагана за модела, е само една – 5-степенна механична.

Премиерата на Tata Tiago се състоя по-рано тази година. Първоначално хечбекът бе кръстен Zica, но се наложи това бързо да бъде променено заради епидемията от болестта, носеща същото име. Новото название – Tiago, бе избрано след всенародно гласуване в Индия.

Дължината на модела е 3746 мм, широчината – 1647 мм, а височината – 1535 мм. Разстоянието между двете оси достига 2400 мм. В списъка на оборудването на Tiago влизат системи ABS+EBD, въздушни възглавници за шофьора и пасажера до него, както и аудиосистема с USB и Bluetooth.

Tiago е първият от поредицата нови модели, които индийският производител ще пусне на пазара до края на следващата година. Очаква се следващият да бъде субкомпактен автомобил, построен на базата на модела Nano.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com