Луксозните марки отчитат рекорди в кризата

2014
Луксозните марки отчитат рекорди в кризата
Снимка: Rolls-Royce

Миналата 2020 година беше катастрофална за световната икономика, в това число и за повечето автомобилни производители. Много от тях намалиха производството си и обявиха намерения за сериозни съкращения на служителите си. В някои страни от Европа имаше месеци, в които продажбите на нови автомобили записаха спад с до 90% и това влоши още повече обстановката.

Не всички производители обаче пострадаха от кризата, причинена от пандемията от COVID-19. Оказва се, че луксозните марки се справят много добре, като се очаква тази тенденция да продължи и през следващата 2021 година. Поне така смятат експертите в индустрията. Ето как се справят отделните марки.

Африкански крал купи на родата си 120 BMW и 19 Rolls-Royce

Кралят на Есватини (бивия Свазиленд) - Мсвати III, реши да зарадва роднините си и им купе 120 коли на BMW и 19 на Rolls-Royce. Монархът...

Rolls-Royce



Английският производител на групата BMW не успя да запише рекорд по продажби. Те дори спаднаха, като това се дължи на смяната на поколенията на Rolls-Royce Ghost, който дойде в неподходящо време. В края на годината обаче поръчките за модела скочиха значително, така че компанията я очаква една много успешна година.

Lamborghini



С 7430 автомобила, продадени по целия свят, италианският производител отчете спад от 9% в сравнение с 2019 година. Той се дължи на затварянето на заводите на марката за три седмици през миналата пролет. През втората половина на годината обаче компанията записа рекордни продажби, като това са най-добрите 6 месеца в цялата история на бранда.

Bugatti

САЩ остава без луксозните модели на Mercedes и BMW

Американският президент Доналд Тръмп смята сериозно да вгорчи живота на германските производители на луксозни автомобили. Това съобщава...



Производителят на хиперколи Bugatti рядко разкрива точния брой на продажбите, но стана ясно, че през 2020 година те не са били рекордни. Президентът на компанията Стефан Винкелман обаче определи 2020 година като "трета поредна като рекордни приходи". Това явно означава, че брандът се справя отлично, което не е изненада с оглед на цените на колите му, стартиращи от няколко милиона евро.

Porsche

През 2020 година Porsche регистрира спад от 3% в продажбите. Този резултат обаче е по-висок от постигнатото през 2018 година, като приходите за компанията от Щутгарт са рекордни. За 2020 година нейната печалба е 28,7 млн. млрд. евро, което е повече от 2019 година. Това донякъде се дължи на електромобила Taycan, който е доста скъп. Изобщо, Porsche продава предимно скъпите си модели в най-високи нива на оборудване.

Bentlеy

Главният изпълнителен директор на на Bentley - Адриан Холмарк, разкри по време на видеоконференция, че компанията му е продала 11 206 автомобила през 2020 година Това представлява ръст от 1,8% в сравнение с 2019 година Тенденцията изглежда продължава, защото през януари тази година Холмарк съобщава, че в Bentley са получили с 50% повече поръчки от през януари 2019 г. Трябва също да се отбележи, че продажбите на марката в Китай са се удвоили.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com