Mazda3 май ще се превърне на кросоувър

38991
Mazda3 май ще се превърне на кросоувър

Какво мислите за една по-компактна версия на Mazda CX-5? Сегментът на малките кросоувъри става доста популярен, заради което от японската компания сериозно обмислят евентуален SUV вариант на наскоро показаната Mazda3.

Слуховете за модел, позициониран под CX-5 в гамата на марката, със сигурност не са от вчера. Всъщност още миналата година се заговори за евентуален CX-3, базиран на следващото поколение Mazda2. В крайна сметка обаче последните данни показват, че бъдещият по-компактен кросоувър ще бъде базиран на платформата на Mazda3, макар все още да не е получил зелена светлина.



На този етап Австралия е проявила интерес към евентуален CX-3, а се говори, че и други страни биха искали моделът да се предлага в тях. Според някои японският кросоувър ще може да се конкурира умело със Subaru XV.

Ако проектът достигне до производство, той вероятно ще може да бъде поръчан и във вариант 4х4, тъй като Mazda3 използва същата архитектура като CX-5.

Mazda вдъхнови студенти за як прототип

  В последните години японците от Mazda доказаха, че са майстори на атрактивните прототипи. Нещо повече – философията им ен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com