McLaren разработва най-бързия електромобил на планетата

3451
McLaren разработва най-бързия електромобил на планетата
Снимка: McLaren

Британският производител McLaren работи върху изцяло електрическа версия на спортния автомобил P1. Тя ще се разположи под стандартния модел в гамата на марката, съобщава GT Spirirt.

Новата машина ще постъпи в продажба до края на десетилетието, като ще бъде по-евтина от лимитираната P1. Както и стандартната суперкола, така и електрическият вариант ще бъде предназначен най-вече за каране на писта, но ще получи и легализация за използване по стандартни пътища.

Твърди се, че електрическият McLaren P1 ще ускорява от 0 до 100 км/ч по-бързо от модела Super Series 675LT, който прави същото за 2,9 секунди и развива максимална скорост от 322 км/ч. Ако това се окаже вярно, то новият електромобил на британците ще се окаже най-бързата лека кола на света на батерии.

Стандартният McLaren P1 се задвижва от 3,8-литров туин-турбо V8 двигател с мощност 727 к.с., който е подпомаган от електромотор със 177 к.с. Комбинираната мощност на агрегата е 904 к.с., като въртящият момент се предава на колелата с помощта на 7-степенна автоматична скоростна кутия с 2 съединителя. Общо компанията произведе 375 бройки от модела, които бяха разпродадени за кратък период от време, въпреки сериозната си цена от 1 млн. щатски долара.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com