Mercedes-AMG ще отбележи юбилея си с кола за 3 млн. евро

5038
Mercedes-AMG ще отбележи юбилея си с кола за 3 млн. евро
Снимка: Mercedes-Benz

През 2017 г. компанията Mercedes-Benz ще отбележи 50-годишнината на свое подразделение AMG. В чест на юбилея ще бъде построена специална хиперкола с името R50, която ще излезе на пазара в ограничен тираж. Очаква се цената на суперавтомобила да достигне 3 млн. евро, съобщава Autobild.

На външен вид Mercedes-AMG R50 ще напомня до голяма степен състезателен прототип от сериите „Льо Ман”. Двуместният автомобил ще получи карбонова конструкция, пълноуправляемо шаси и хибриден силов агрегат, чиято обща мощност ще бъде 1300 к.с. Всяко от предните колела ще бъде задвижвано от електромотор, а за задната ос ще отговаря нов 2,0-литров двигател с 4 цилиндъра, който ще развива точно 1000 к.с.

Очаква се съотношението мощност/маса да бъде в идеални пропорции – 1300 к.с. към 1300 кг. Въпреки относително лекото си тегло бъдещият Mercedes-AMG R50 ще получи най-съвременните асистенти и системи за безопасност. Сред тях ще бъдат адаптивно окачване и завиващи задни колела. За подобряване на аеродинамиката седалките на шофьора и пътника ще бъдат максимално доближение едно към друго.

Новият модел, за чията разработка Mercedes използва помощта на инженерите от отбора си във Формула 1, ще се конкурира с Bugatti Chiron, както и с хиперколата, която Aston Martin в момента разработва съвместно с Red Bull.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com