Mercedes-Benz разкри най-близките си планове

1992
Mercedes-Benz разкри най-близките си планове
Снимка: Mercedes-Benz

Германският производител Mercedes-Benz разкри какви модели ще предложи на клиентите си през следващите 2 години. Те са 11 на брой, като очаквано сред тят е първият пикап в историята на марката. Ще има и крос-купе, което ще бъде изградено на базата на модела GLA. Намеренията на компанията бяха обявени по време на изнасянето на доклада за резултатите на концерна Daimler през първата половина на 2016 г.

Моделът GLA Coupe ще се окаже най-малкото кросовър-купе в гамата на Mercdes-Benz, където вече се настаниха GLC Coupe и GLE Coupe. Детайлна информация за новия модел липсва, но се знае, че той ще се бори за клиенти с разработваното в момента BMW X2, което трябва да излезе през 2017 г.

Що се касае до пикапа, той ще бъде изграден на базата на новото поколение на Nissan Navara. По неофициални данни товарният автомобил с открита платформа ще носи името GLT. Въпреки сходството си японската машина пикапът на германците ще се отличава значително.

„Това ще бъде истински Mercedes, а не преправена Navara. Смешно е да се твърди, че ще копираме или използваме автомобил на Nissan за наш модел. Тези, които ще могат да видят двата пикапа един до друг, дори няма да могат да заподозрят, че имат общи гени”, заяви Сьорен Хезе, вицепрезидент на подразделението Mercedes-Benz Vans.

Сред останалите новости на германската марка ще бъда всъдеходна модификация на Е-Class, както и купе и кабриолет Е-Class. През 2017 г. на пазара ще излязат и два модела от семейството AMG. Първият е показаният по-рано това лято Mercedes-AMG GT R, а вторият GT C Roadster. Засега не се съобщава какво означава буквата „С” в названието.

Предстои също така и обогатяване на гамата на марката Smart, която също е част от Daimler. Тя ще бъде попълнена с два електромобила – компактните Cabrio EV и ForFour EV, които ще се присъединят към сегашния ForTwo Coupe EV.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Пожелания за Гергьовден
Пожелания за Гергьовден

Всеки познава поне един човек с името Георги или Гергана, които празнуват имен ден на 6 май - ето кои са най-хубавите пожелания за Гергьовден. Най-хубавите...