Mercedes може да купи Aston Martin

31329
Mercedes може да купи Aston Martin

Слуховете, свързани с интереса на Mercedes да сложи ръка върху Aston Martin, набират все по-голяма сила. Дитер Цече, големият човек в Mercedes, не отрече такава възможност, макар от Autocar да казват, че не я и потвърдил. Германският концерн вече има 5% собственост в британския производител на супер спортни автомобили. Този дял Mercedes получи, след като даде достъп на Aston до ресурсите на AMG. Mercedes вече изразиха желанието си за задълбочаване на сътрудничеството между двете компании, но нямат отговор към този момент.

AMG ще разработи новия V8 двигател, който ще се вгражда в следващото поколение Vantage, и ще бъде произвеждан в Германия. Спецификациите за агрегата ще са на Aston, AMG ще програмира ECU и ще извърши тестовете на стенд. Инсталиранетому в новия Vantage ще е дело на британците.

Възродената Lagonda ще се появи през 2017 година?

От Aston Martin не са спирали да работят по проекта си за възраждането на Lagonda. Нещо повече – изпълнителният директор на брита...

В момента е тайна работният обем на мотора, но най-вероятно това ще е бутирбо 4,0 V8 с около 480 к.с., който вече се разработва за новия C63 AMG.

На Aston му липсват мощни партньори в индустрията, след като преди няколко години Ford продаде компанията.

Според непотвърдени източници на Autocar и двете страни имат интерес да разширят сътрудничеството в посока споделяне не обща платформа, но неизвестната се казва Investindustrial, компанията, която инвестира 150 млн. британски паунда в Aston Martin и държи 37,5% от компанията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com