Mini показа впечатляващо всъдеходно комби

791
Mini показа впечатляващо всъдеходно комби
Снимка: Mini

На автосалона в Торино липсват премиери на нови модели, но това не означава, че няма впечатляващи автомобили. Най-интересният от тях е всъдеходно комби Mini Cooper S Clubman, която е построено от италианското подразделение на концерна BMW и засега е само концептуален модел.

В основата на автомобила е версията на комбито със задвижване на четирите колела. При него задните колела се задвижват от многодискова Haldex от пето поколение, а под капака е  поставен бензинов турбомотор с 4 цилиндъра, развиващ 192 к.с. Той е комбиниран с 8-степенен автомат.

Конструкторите на машината са черпили вдъхновение от мотоциклета BMW R nineT Scrambler, който също е приспособен за движение по тежки терени. Комбито е получило големи черни предпазители по броните и в долната част на вратите. На покрива е поставен допълнителен багажник, а корпусите на огледала са боядисани в черно, както и при мотоциклета. От него е взаимствана и формата на допълнителни прожектори на предницата.

Окачването на Mini Cooper S Clubman не е променяно в сравнение с оригиналния модел, но клирънсът е по-голям, като това се дължи на високопрофилните гуми Ziarelli. Те са предназначение за придвижване по тежки терени, като са с размер 230/60, като се поместват без проблем в 16-цолови джанти.

Засега всъдеходното комби е само концептуален модел, като от BMW не съобщават дали има възможност той да се появи и в серийно производство. В гамата на марката има всъдеходен кросовър – Countryman, но пък през последните години голямата немска тройка, в която влизат още Audi и Mercedes-Benz се стреми да запълва всяка ниша на пазара. Така че не е изключено комбито да се появи скоро на пазара.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com