MINI празнува 55 години

35101
MINI празнува 55 години

Когато на 18 август 1959 г. първите произведени в Бирмингам класически автомобил Mini се появяват на пазара, никой не предполага, че в продължение на 55 години концепцията на революционния малък автомобил ще я превърне в една от най-впечатляващите истории на успеха в цялата автомобилна история. Преди 55 години на обществеността са представени два модела, които се различават единствено по радиаторната решетка, тасовете и цветовете на каросерията: Morris Mini-Minor и Austin Seven. Концепцията на конструктора Алек Исигонис е колкото проста, толкова и гениална: много място в интериора при възможно най-малки външни размери, четири места за седене, безупречно поведение на пътя, нисък разход на бензин и изгодна цена.

Днес гамата включва множество модели: като се започне от класическите варианти на каросерията на MINI, мине се през MINI Clubman, MINI Cabrio, MINI Coupé и MINI Roadster и се стигне до MINI Countryman и MINI Paceman. С новото MINI, което е на пазара от пролетта на 2014 г., марката стартира нова глава от историята на успеха си. През есента на 2014 г. с MINI 5 врати ще бъде представен напълно нов вариант в моделната гама.

MINI Coooper S: От Mini до MINI (тест-драйв)

Новото MINI се сдоби с нова външност, заложи на значителни промени в интериора, под предния капак и на ново шаси, добави и малко килогр...

Във връзка с 55-годишния юбилей в първия уикенд на август почитателите на classic Mini и New MINI се сршнаха в графство Кент, за да отпразнуват годишнитата на най-успешния и популярен британски малък автомобил. Сред почетните гости на юбилея бе и Пади Хопкърк, който преди 50 години с Mini Cooper S постигна първата победа за марката на Рали Монте Карло, както и Ръс Суифт, който демонстрира някои уникални каскади и трикове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com