MINI Vision: прелюдия към следващото поколение MINI

20419
MINI Vision: прелюдия към следващото поколение MINI
Самото име на концепцията показва и нейния смисъл: визия за бъдещето на иконата MINI. А то изглежда ще поеме в по-радикална дизайнерска посока.

В рамките на кампания MINI Design@Home Андерс Уорминг, ръководител на MINI Design, предлага поглед към бъдещето на дизайна и иновативните идеи. С концептуалния автомобил MINI Vision марката представя прототип, който демонстрира елементи на дизайна на MINI в бъдеще. И тук не става въпрос за нещо самоцелно, тъй като шпионските снимки на новото MINI ни разкриват доста сходства с този автомобил, най-концептуалният елемент в който е интериорът.

 

Общо 1491 к.с. под формата на MINI John Cooper Works

Моделите MINI John Cooper Works са вече 7 и всички те участват в международната обиколка на MINI John Cooper Works в Централна и Източн...

Там властват интерактивните технологии, като бутонът Driving Experience Control, с който целия интериор на автомобила за секунди се променя по отношение на цветове и преживявания. Друг акцент на свързания режим е „MINI Disco“-Floor. Пространството за краката се преобразява от експресивна игра на цветове, светлините и формите: MINI Vision сякаш оживява. В допълнение към променливата цветна атмосфера при натискане на превключвателя на контрола на шофирането се трансформира и типичният за MINI централен кръгъл дисплей: в зависимост от режима водачът вижда класическата, аналогова визия или впечатляваща 3D графика, при която всички индикатори са с необичайна дълбочина.

Благодарение на прозрачния и отворен кокпит, широките врати, както и реещата се свободно над пода централна конзола водачът и пътниците се наслаждават на усещането за разточително просторен интериор. Седалките с форма на кресло допълват уникалната атмосфера в интериора.

Допълнителни възможности за индивидуализиране на интериора осигурява и новата гъвкавост на системата MINI Klick: в зависимост от нуждите само с едно движение може да закрепите стойки за смартфон, кутия за предмети, поставка за напитки или малък трезор.

 

MINI No Limit: Франкенщайн атакува „Пайкс Пийк“

Френският отбор Poclain Technology, известен преди като Tork Engineering, представи своята състезателна машина, с който тази година ще ...

MINI Vision е представен чрез виртуална 3D холограма. Тази форма на изобразяване позволява поглед към начина на работа на дизайнерите на MINI. В допълнение към класическите рисунки и 1:1 моделите от глина с помощта на виртуалната реалност креативните идеи могат да се тестват бързо и реалистично.

 

Екстериорът е подчинен на миналото, но интерпретирано чрез форми и технологии, които изпращат иконата в бъдещето. На лице е голямата шестоъгълна радиаторна решетка. Типични за MINI кръгли форми са подчертани чрез Full LED фарове. Неповторим за марката MINI дизайнерски елемент е и ясното разделяне между покрива, остъклените повърхности и тялото на автомобила. Обикалящата тялото на автомобила хромирана лайсна, впечатляващият декоративен елемент на страничния мигач, както и черната лента, която оформя долната част на автомобила, са типични стилови елементи на MINI.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com