На риба с кола за 200 000 евро

10195
На риба с кола за 200 000 евро
Снимка: Bentley

Доста екстравагантна версия на първия си кросовър, носещ името Bentayga, представи британският производител Bentley. Всъдеходната машина е получила добавка Fly Fishing към названието си, като е разработена съвместно с ателието Mulliner. Както личи от името, тя е насочена към любителите на риболова.

В багажника на автомобила, чиито цени на европейския пазар стартират от 208 500 евро, са поставени 4 калъфа за въдиците. Цялото отделение е така проектирано, че в него да може да се побере пълната екипировка, нужна за риболов. Освен това им три допълнителни отделения, в които може да бъдат сложени голям сак, контейнер за храна и водонепроницаем сандък за ботуши. За направата на всичко това е използвана скъпа естествена кожа и алуминиеви елементи.

Съндъкът и контейнерът са подвижни и могат да бъдат изтегляни, за да се получи по-лесен достъп до намиращото се в тях. В кожената чанта пък са направени специални отделения, в които рибарят може да държи своите кукички и стръв, като и други нужни атрибути. Всичко е направено с цел максимално улеснение на собственика, който е платил сериозна сума, за да притежава подобен автомобил.

Самото Bentley Bentayga бе представено на автосалона във Франкфурт през миналата година. Кросовърът е запазил характерната за марката решетка на радиатора, кръгли фарове, спойлер и двойна изпускателна система. Машината е иградена на платформата MLB, използвана за новото Audi Q7 и за следващото поколение на Porsche Cayenne. Задвижването на автомобила е поверено на 6,0-литров W12 двигател с мощност 608 к.с. и 900 Нм въртящ момент. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,1 секунди, а максималната скорост е 301 км/ч.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com