Най-малкият модел на Volvo сменя поколенията

7387
Най-малкият модел на Volvo сменя поколенията
Снимка: Volvo

Шведският производител Volvo готви премиерата на поредния си нов модел. Това е хечбекът V40 (най-малкият автомобил в гамата на марката), който напоследък губи битката за клиенти срещу основните си конкуренти на европейския пазар. Според изданието Auto Exoress, новата генерация на автомобила вече е готова, като ще бъде представена в началото на 2018 г.

Сегашното поколение на V40 се предлага в голям брой различни модификации, но тесният салон, малкият багажник и сравнително високата цена му изиграха неприятна шега през последните години. За 2016 г. в Европа бяха продадени 75 178 бройки от модела. За сравнение, Audi A3 записа 189 959 продажби, Mercedes-Benz A-Class – 141 800, а BMW 1-Series – 132 287.

Новата шведска марка стартира с цени от 160 000 долара

Новата шведска марка Polestar обяви цените на първия си модел. Доскоро компанията беше подразделение на Volvo, но вече е отделен бранд,...

Подобна е ситуацията и за изтичащата 2017 г., което накара шведите да вземат мерки. Новото Volvo V40 обещава да бъде един напълно различен автомобил, който да се намеси в битката за първото място в класа. Хечбекът ще бъде изграден на платформата CMA, използвана за кросоувъра XC40, което означава окачване McPherson отпред и независимо отзад.

Освен версиите с предно предаване, ще има и такава със система 4х4, която ще използва муфа Haldex от най-ново поколение на задната ос. Използването на новата платформа ще увеличи разстоянието между двете оси от сегашните 2646 мм на 2700 мм. Това ще позволи в салона, който до голяма степен ще повтаря този на кросоувъра XC40, да има много повече пространство.

Клиентите ще могат да избират между няколко варианта на задвижване. За новото Volvo V40 са предвидени версии с 3-и и 4-цилиндрови бензинови двигатели, развиващи между 156 и 230 к.с., а също така и 2,0-литрови турбодизели до 190 к.с. Ще има поне две хибридни версии, както и напълно електрическа модификация. Скоростните кутии са три – 6-степенна механична, 7-степенна роботизирана и 8-степенен автоматик.

 

Новото Volvo XC40 пристигна в България

Най-новият и най-малък SUV модел на Volvo – XC40, дебютира пред българската публика само няколко седмици след световната му преми...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Holiday Mobile: Лидерът на Camping & Caravaning Expo 2024 ни очарова за пореден път

4 мита за бензина, в които мнозина все още вярват

Продажбите на нови автомобили в ЕС падат

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstrek - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com