Най-после и официално: Bentley Bentayga (видео)

12541
Снимки:

Това е един от автомобилите, за който са се появявали може би най-много слухове и шпионски снимки през годините, които изминаха от концептуалния EXP 9 F до днес. Бях на премиерата на концепцията в Женева през 2012 г. Тълпата на щанда на Bentley бе най-голяма, но и ехидните усмивки бяха най-много. Това бе най-грозното Bentley, което някога бях виждал. Днес Bentley определят своето творение като „най-бързият, най-мощният, най-луксозният и най-ексклузивният SUV в света“.

Ето го серийният вариант на Bentayga. Не бих казал, че ме спечели, но със сигурност този модел ще привлича богатите като магнит. Повече стил за по-малко пари – Range Rover определено ги има. Но интериорът на Bentayga е наистина впечатляващ.

Избраха Bentley EXP10 Speed 6 за най-красив концепт

Bentley EXP10 Speed 6 бе избран за най-красивия концептуален автомобил автомобил в конкурса за дизайн, провел се по време на Concorso d...

 

Иначе отвън дизайнерите са заложили на по-познатите форми. И добре, че са го направили. Предната маска следва плътно тази на Continental GT и Flying Spur като дизайн. LED фаровете са по подразбиране, виждаме изрязани във формата на буквата В въздухоотвори в предните калници, алуминиеви релси на покрива. Задницата е малко безлична, но поне не е толкова противоречива, колкото бе при концепцията. Гумите са гигантски – от 20 до 22 цола. Екстериорният дизайн ще продължи да предизвиква противоречиви мнения, но списъкът от чакащи да се сдобият с него вероятно ще е много дълъг. Bentley казва, че масивното използване на алуминий в каросерията е спестило 236 кг спрямо традиционната стоманена конструкцията, но това пак си е автомобил с много над 2000 кг тегло.

 

Интериорът обаче е далеч по-красив, далеч по-традиционен за марката, което го прави неустоима гледка. Излишно е да констатираме какво е качеството на материалите. Виждаме познатия разделен на две кокпит дизайн, в който купувачите ще могат да избират между 7 вида фурнир. Седалките се регулират в 22 позиции, предлагат отопление, вентилация и масаж. Дисплеят на инфотейнмънт системата е 8-инчов. Панорамният стъклен покрив е стандартен. Той е разделен на два панела. Предният се открехва и се плъзга, докато задният е фиксиран. Когато слънцето е прекалено силно, целият покрив може да се засенчи с електрически слънцезащитна щора по цялата дължина.

От Bentley EXP 10 Speed 6 ще излезе сериен модел

Председателят на Bentley, Волфганг Дюрхеймер, обяви, че концепцията „има потенциала да се превърне във върховен, луксозен 2-месте...

Bentley ще предлага 4-местен вариант, който ще е с две индивидуални задни седалки. Те ще са регулират в 18 позиции и също като предните ще предлагат отопление, вентилация, масаж, но и вградени степенки, на които краката на пътниците да отпичават. Седалките са разделени от малка средна конзола с поставка за чаши и USB зарядни входове. Сред опциите фигурират 1950-ватова Naim for Bentley Premium Audio система и Bentley Entertainment Tablets. Последните са стилни, 10,2-инчови Android таблети с 4G, WiFi и Bluetooth.

Задвижването се осигурява от битурбо 6,0-литров W12 двигател, генериращ 608 к.с. и 900 Нм. Той е свързан с 8-степенна автоматична трансмисия и система за задвижване на четирите колела. Тази композиция позволява на супер луксозния SUV да ускоряда от 0 до 96 км/ч за 4,0 секунди и да достига 301 км/ч максимална скорост. Средният разход е оценен на 12,8 л/100, но това няма да е постижимо в реални условия.

Bentley представи лимитираното Continental GT3-R с 580 к.с.

Bentley вдигна завесата от лимитираната серия Continental GT3-R, която е базирана на предназначения единствено за пистата Continental G...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com