Nissan отново ще диктува модата с новия Qashqai

73612
Nissan отново ще диктува модата с новия Qashqai

Вчера бе представен изцяло новият Qashqai, модел, който заменя супер успешното първо поколение, реализирано в над 2 млн. тираж от 2007 г. насам.

Напълно нов, Qashqai е много повече от проста преработка на новаторския си предшественик. Второто поколение на модела е 20 мм по-широко, 49 мм по-дълго и 15 мм по-ниско спрямо сегашния модел. Но въпреки това намаление на височината, пространството за главите на пътуващите отпред и отзад е увеличено с 10 мм, като е запазена повдигнатата шофьорска позиция.

Новият Nissan Qashqai ще бъде представен на 7 ноември

Обратното броене до представянето на изцяло новото поколение Nissan Qashqai започна. След 10 дена (на 7 ноември 2013) Nissan ще покаже ...

 

Както при всеки нов Nissan, Qashqai е оборудван с много иновативни технологии. Той предлага на шофьорите цялостен пакет от подобрени технологични функции, подобряващи всеки аспект на шофирането. Safety Shield технологиите на Nissan сега включват Autonomous Emergency Braking, Driver Attention Support и Traffic Sign Recognition. Ето ги другите основни системи в състава на Safety Shield технологиите:Front Collision Avoidance (Избягване на челен сблъсък); Driver Attention Support (Поддържане вниманието на водача); Traffic Sign Recognition (Разпознаване на пътните знаци); Lane Departure Warning (Предупреждение за излизане от лентата на движение); Blind Spot Warning (Предупреждение за обект в сляпата точка); Moving Object Detection (Засичане на движещ се обект) и др.

 

Комфорт, свързаност и контрол: три от основните елементи, които са в основата на дизайна и оформлението на купето на новия Qashqai. Интериорът на Qashqai, подобно на останалата част на автомобила, съчетава иновативни технологии с практични решения на ежедневните предизвикателства. С повече опит в кросоувър сегмента, отколкото всяка друга марка, Nissan поставя нови еталони за практичност за следващото поколение кросоувъри.

При създаването на новото купе на Qashqai, екипите на Nissan са искали да поставят водача в центъра на действието. Многото системи за комфорт, удобство и безопасност са били анализирани и преработени, за да се осигури на шофьора лесен достъп до всички ключови контролни функции. Благодарение на интуитивен единичен интерфейс, водачите могат да настройват функции на Qashqai към своите нужди - от включването на тройния сигнал за завиване до настройване на това колко рано да се включват автоматичните фарове. Всяко меню се изобразява точно върху новия приборен дисплей, позициониран между аналоговите скоростомер и оборотомер. Контролът върху него се осъществява чрез бутони на волана.

Renault-Nissan и Mitsubishi задълбочават сътрудничеството

Разширяването на сътрудничеството ще се изрази в един малък автомобил за Япония, негова електрическа версия за световния пазар, както и...

 

Двигателната гама при лансирането на модела се състои от четири агрегата: два бензинови и два дизелови, с възможност за избор между две или четири задвижващи колела. 1,2-литровият DIG-T е разработен от Aлианса двигател, фино шлифован от Nissan специално за новия Qashqai. Снабден с 6-степенна механична предавателна кутия, този модерен турбо двигател генерира 115 к.с. ( 85kW ) и максимален въртящ момент от 190 Нм. Въпреки скромния си работен обем, 1,2-литровият двигател е способен на бързо ускорение и по-голяма еластичност спрямо настоящия 1,6-литров атмосферен двигател.

Предвиден да се присъедини към гамата на Qashqai през лятото на 2014, най-мощният бензинов двигател ще бъде 1,6 DIG-T. С мощност 110 Kw и 240 Нм въртящ момент този 1,6 DIG-T двигател гарантира впечатляваща тяга при ниския и среден оборотен режим. Наред с това запазва впечатляваща ефективност. Комбинираният разход на гориво е 5,6 л/100 км, докато СО2 емисиите са 132 г/км.

Базовият дизел е добре познат - 1,5 dCi със 110 к.с. Този двигател поставя нови стандарти в кросоувър сектора с комбиниран разход от само 3,8 л/100 км. Топ дизелът е 1,6 dCi със 130 к.с. Във версия с механична предавателна кутия и предни задвижващи колела средният разход на 1,6 dCi е 4,4 л/100 км, докато емисиите CO2 са 115 г/км. Xtronic версията отделя 119 г/км и изразходва 4,6 л/100 км, докато 4х4 версията с механична предавателна кутия предлага разход от 4,9 л/100 км и емисии на CО2 от 129 г/км.

 

Новият Nissan X-Trail отново ще променя правилата

След световния си дебют денс, новият X-Trail ще бъде лансиран през първата четвърт на 2014, а световните му продажби започват през юли ...

Разработена специално за второто поколение Qashqai, новата трансмисия Xtronic се предлага с двигател 1,6 dCi. Тази високотехнологична трансмисия се основава на принципа на безстепенната трансмисия с постоянно променливи предавателни числа, но е проектирана да доставя по-плавно и по-естествено усещане при шофиране. За разлика от обикновените CVT трансмисии, Xtronic трансмисията на Qashqai имитира поведението на традиционните автоматични кутии по време на рязко ускорение, със стъпаловидни смени на предавките. При по-равномерно шофиране предавателните числа умело се регулират, за да гарантират максимално плавен ход. Това означава, че Xtronic трансмисията предлага на водачите най-доброто от двата свята: равномерно разпределение на мощността при нормално шофиране и много директна реакция при рязко ускорение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com