Новата Kia Ceed става хибрид

7928
Новата Kia Ceed става хибрид
Снимка: Kia

Корейският производител Kia има намерение частично да електрифицира новото поколение на най-популярния си модел Ceed. Той беше показан само преди дни, а в компанията вече работят и върху негова хибридна модификация. Тя ще бъде от типа „мек хибрид”, като ще разчита на стартер-генератор, зареждан от допълнителна 48-волтова мрежа, твърди Automotive News.

Изданието се позова на изпълнителния директор на компанията Майкъл Коул. Той допълва, че ще има и втора хибридна версия на Ceed, която ще може да се зарежда от електропреносната мрежа. От думите на Коул става ясно, че в Kia не се предвижда направата на изцяло електрически вариант на автомобила.

Kia Stinger – Трябва ли германците да се притесняват? (тест-драйв)

Преди година Kia представи автомобил, с който обяви амбиции да се конкурира не с кого да е, а с моделите на производители като BMW и Me...

Третото поколение на Ceed е изградено на нова платформа и има ново име. Досега моделът беше известен като Kia cee'd. Нов е и дизайнът му, но размерите не са се променили. Единствено размерът на багажника е увеличен с 15 литра и вече достига 395 литра.

Гамата двигатели на автомобила се състои от три бензинови мотора – атмосферен с обем 1,4 литра и мощност 100 к.с., негова турбоверсия със 140 к.с. и 1,0-литров турбомотор със 120 к.с. Дизелите са 1,6-литров, развиващ 115 и 136 к.с.

В Kia определят новият Ceed като най-технологичният модел в този клас, тъй като в оборудването му влизат адаптивен круиз-контрол, управление на част от системите с помощта на смартфон, безкабелно зарядно за различни устройства, аудиосистема JBL, мултимедия с 3 различни размера на екрана, система за следене на лентата на движение, система за наблюдение на „мъртвите” зони и асистент при паркиране.

Автомобилът ще се предлага поне в 4 версии, като освен стандартните хечбек и комби ще има и всъдеходен вариант, както и спортна модификация (лифтбек). Продажбите стартират през лятото, а хибридните версии ще излязат през 2019 г.

Новият SUV на Kia остана без 4х4

Корейската компания Kia представи своя нов кросоувър, който е предназначен предимно за пазара в Европа. Моделът ще носи името Stonic, к...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочи 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com