Новият Golf e „Световен автомобил на 2013 година”

20409
Новият Golf e „Световен автомобил на 2013 година”
Golf печели второ супер голямо отличие след приза „Автомобил на годината в Европа“

Новият Golf продължава да печели: международно експертно жури обяви бестселъра от Волфсбург за World Car of the Year 2013. Силно желаният международен трофей бе връчен на автомобилното изложение в Ню Йорк.

‘World Car of the Year’ е пореден знаменателен етап в растящия списък с награди на Golf.

Golf On The Road 2013

На 30.03.2013 г. стартира първото по рода си национално турне Golf On The Road 2013. Официалният вносител на марката Volkswagen за Бълг...

Проф. Д-р Мартин Винтеркорн, председател на борда на директорите на Volkswagen AG, коментира отличието: „Във Volkswagen сме изключително развълнувани от факта, че Golf стана World Car of the Year. Със спечелването на тази награда Golf показва отново, че е и продължава да бъде единствен по рода си в целия свят. Този автомобил поставя нови стандарти отново и отново, не на последно място по отношение на ефикасност и опазване на околната среда. Предстои Golf да бъде представен и във версия plug-in хибрид, а също и като 100% електрически автомобил.”

За повече от 30 години Golf е основоположник в света на мобилността по целия свят. За седмото поколение на бестселъра днешната награда е 17-та поред от въвеждането му на пазара през ноември 2012.

От журито споделиха причините за връчването на титлата: „Golf има точния размер – той е просторен, практичен и удобен. Има свеж иновативен дизайн, нова гама двигатели и впечатляващ списък с оборудване и системи за безопасност. Ако съществува автомобил за всеки, това е Golf.”

Едва преди три седмици компактният автомобил от Волфсбург беше избран за европейски Car of the Year. Списъкът от награди се допълва от Die besten Autos 2013, Auto Trophy 2012 и Top Gear - All the car you’ll ever need.

VW Golf GTD е дизелов аналог на GTI

След изцяло електрическата версия e-Golf, днес VW показа и Golf GTD, чиито официален дебют е плануван за изложението в Женева в началот...

Журито на World Car of the Year се състои от 66 журналисти експерти от 23 държави, които и в тяхната ежедневна работа в редакциите оценяват за шофьори и любители на автомобили автомобилните премиери. Volkswagen от години е константна величина на наградите World Car of the Year: Още предшественикът на актуалния Golf е удостоен през 2009 година с реномираната награда. 2012 up! – малкият градски автомобил, печели силно желания международен трофей. И 2010 преминава изцяло под знака на Volkswagen: Polo е коронясан за краен победител, a BlueMotion моделите на Polo, Golf и Passat получават титлата World Green Car of the Year.

През следващите месеци моделната гама на Golf ще продължи да бъде обогатявана: Golf GTI и Golf GTD като спортни варианти, Golf Variant и Golf TDI BlueMotion, който по отношение на разход и вредни емисии поставя стандарти: Едва 3,2 л/100 км и CO2-емисии от 85 г/км са впечатляващи стойности в класа на компактните автомобили.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com