Новият Mercedes-Benz E-Class дебютира на родна земя

3590
Новият Mercedes-Benz E-Class дебютира на родна земя
Снимка: Христо Петров

Новият бизнес седан бе показан пред родните медии вчера; автомобилът изумява с редица технологии, които дебютират за пръв път в индустрията, а с част от тях не може да се похвали дори S-Class.

Световната премиера на модела се състоя на салона в Детройт през януари. От вчера (25 април) той официално е на родна земя. Умалената версия на S-Class (или по-голям C-Class) впечатлява с редица технологии, които дебютират за пръв път в автомобилната индустрия.

Mercedes нарече Е-класата „Най-интелигентната бизнес лимузина“

С новия E-Class се отбелязва и световната премиера на редица технически иновации. Те осигуряват комфортно и безопасно придвижване от но...

Предната част е доминирана от масивна радиаторна решетка, заобиколена от наложените вече фарове. При по-спортните версии на очи се набиват двата големи въздухоотвора в двата края на предната броня, съединени по между си от стилен сплитер в долната част на бронята.

 

Отзад се откроява хромираната лайстна, съединяваща елегантните стопове с три светлинни блока, както и двата хромирани ауспуха.

 

Mercedes-AMG E43 вади 396 к.с. от битурбо V6

Mercedes-AMG представи първата напомпана версия на E Class W213, която ще се предлага с обозначението “E43”. Той въвежда мо...

В основни линии, арматурното табло е модернизирана версия на тази във флагмана S-Class. Откроява се свързаното приборно табло с централния дисплей, елемент, който за пръв път видяхме именно в S-Class. Различните нива на оборудване ще бъдат екипирани с различни волани, навигационни системи, материали и тапицерии. Точно под екрана на инфотейнмънт системата виждаме четири кръгли вентилационни отвора, а под тях са контролерите за климатика, както и стилен, аналогов часовник. В ляво от волана са разположени няколко бутона за контрол на асистиращите управлението системи, както и електронната паркинг спирачка.

 

При лансирането си, новият E-Class ще се предлага с новоразработеният 2,0-литров дизелов двигател, развиващ 195 к.с. Този двигател ще се монтира във версията 220d, чийто среден разход ще е 3,9 л/100 км. Ще се предлага и 2,0-литров турбо бензинов двигател за E200. По-късно към гамата ще се присъедини E350e plug-in хибрид, който ще комбинира 2,0 турбо мотор с електрически, за да предложи комбинирана мощност от 279 к.с. Ще бъдат представени още два нови дизела със 150 и 258 к.с., докато бензиновата гама ще е съставена от двигатели, чиято мощност варира от 182 до 333 к.с.

Снимки: Христо Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com