Новият Range Rover Sport e с 500 кг по-лек

17830
Новият Range Rover Sport e с 500 кг по-лек
Новият модел бе представен на изложението в Ню Йорк и вече ще се предлага и със 7-местна конфигурация на салона.

Новият Range Rover Sport взима най-доброто от революционния дизайн на олекотеното окачване и иновативните технологии на динамичното шаси на Land Rover. Благодарение на своята напълно нова и първа в своя клас алуминиева конструкция на купето британският модел е вече с 500 кг по-лек от своя предшественик.

Моделът представлява свежа интерпретация на отличителния дизайн на предишния модел, но е с 62 мм по-дълъг. Със своите 4850 мм той е по-къс от останалите 7-местни SUV автомобили и повечето седани от сегмент Е. От друга страна, междуосието е увеличено със 78 мм, като това осигурява по-голямо пространство и по-лесен достъп на пътниците до багажното отделение на автомобила.

Изцяло новият Range Rover Sport е първият автомобил в своя сегмент с усъвършенствана изцяло алуминиева конструкция, която не само понижава теглото, но и допринася за изключителната му подвижност и динамика. Разработена паралелно с Range Rover, олекотената алуминиева конструкция на Sport представлява комбинация от пресовани панели, плюс лети, екструдирани и валцовани алуминиеви части, така че здравината е съсредоточена главно по местата, където натоварването е най-голямо. Затова платформата на автомобила е с 39% по-лека от тази на предишните модели.

Интериорът е проектиран така, че пространството в задната част да е по-широко. Пътниците вече разполагат с 24 мм повече разстояние за коленете. Може да се поръча и трети ред седалки с опция за сядане 5+2. Те са електроуправляеми и се сгъват, за да осигурят плоска повърхност и да не се губи от вместимостта на багажника. Делението им е 50/50.

Осеминчовият тъчскрийн дава на водача достъп connect and view (свържи и виж) до приложенията на неговия смартфон. Технологията Connected car му позволява да провери статуса на превозното средство чрез приложение на телефона, включително опции за проследяване на откраднат автомобил, спешни обаждания и функцията Land Rover Assist Call. В автомобила може да се инсталира и точка за Wi-Fi с широк диапазон, така че пътниците да разполагат с интернет връзка за смартфоните и таблетите си.

проектиран така, че да осигури значително по-добра динамика на стандартна пътна настилка. Автомобилът осигурява още по-пъргаво управление, с по-добра возия и повече финес. Олекотеното алуминиево окачване е абсолютно независимо – тип wishbone, с раздалечени носачи отпред и модерно мултилинк окачване отзад. Ходът на окачване е водещ в категорията (260 мм отпред и 272 мм отзад) и осигурява изключително изместване на колелата от 546 мм за справяне и с най-тежките климатични условия. Максималният просвет е увеличен до 285 мм (+ 58 мм), усъвършенстваната система за въздушно окачване автоматично се настройва на една от двете височини, а революционната система Terrain Response® 2 последно поколение сама избира най-подходящата програма според терена.

През тази година „Мото-Пфое” ще представи 15 нови модела

Днес компанията отчете много добри пазарни резултати, пречупени през призмата на кризата, като изказа надежди, че през 2013 г. резултат...

Въздушното окачване, пето поколение, осигурява до 115 мм регулярно движение – от най-ниската настройка (сега с 10 мм по-ниска, или 50 мм, за по-лесен вход и изход) до стандартната височина за офроуд пътища. Автоматичното удължаване, активирано от сензори, както и ръчната настройка повдигат автомобила с 35 мм, с което общият обхват достига 185 мм. Проектираната наново система за въздушно окачване и нейната нова междинна настройка от +35 мм означава, че режимът off-road може да се използва и при по-висока скорост (80 км/ч вместо 50 км/ч), което представлява ценна опция при дълги и неравни пътища.  

Новият Range Rover Sport се предлага с избор между две системи 4WD. Едната система предлага раздатъчна кутия с две скорости с опция за ниските обороти, предназначена за най-трудния терен, с разпределение на въртящия момент 50/50 между предните и задните колела и възможност за 100% заключване.

Алтернативната система е с 18 кг по-лека и разполага с раздатъчна кутия с една скорост, с Торсен диференциал, който автоматично разпределя въртящия момент към вала с най-голямо сцепление. Заедно със системите за контрол на теглителната сила тя осигурява максимално сцепление при всякакви условия. Зададеното по подразбиране разпределение на въртящия момент 42/58 има за цел да даде предимство на задното задвижване за оптимална динамика на шофирането.

Клиентите на новия Range Rover Sport ще могат да избират между четири двигателя – 2 бензинови с турбокомпресор (5.0-литров V8 с 510 к.с. и нов 3.0-литров V6 с 340 к.с.) и два дизелови (3.0-литровTDV6 с 258 к.с. и  SDV6 с 292 к.с.). По-късно тази година към тях ще бъде добавен и мощен 4.4-литров дизелов агрегат SDV8 с мощност 339 к.с. Освен това през 2013 г. ще може да се поръча и високоефективен дизелов хибриден модел, чийто доставки ще започнат през 2014 г.

Всички бензинови и дизелови двигатели на новия Range Rover Sport са съчетани с усъвършенствани автоматични 8-скоростни предавателни кутии ZF 8HP70 с електронно управление.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com