Новото страшилище на американските ченгета

2963
Новото страшилище на американските ченгета
Снимка: Fiat-Chrysler

Полицейските управления в Калифорния получиха ново оръжие за борба с уличната престъпност и по пътищата. Това е прехващачът Dodge Charger Pursuit, който ще постъпи на служба като заместник на използвания досега Ford Crown Victoria Police Interceptor P71.

Концернът Fiat Chrysler Automobiles е сключил доста изгоден договор, като ще предостави на служителите на реда от Златния щат 580 бройки от седана. Той носи името на легендарния масъл-кар от 60-те години на миналия век, като е преработен специално за нуждите на полицията. От компанията-производител твърдят, че предимствата на автомобила са в привлекателната цена, икономичноста на двигателя и товароподемността.

Според изискванията полицейската машина трябва да може да превозва не по-малко от 680 кг., в това число и пасажерите и шофьора. Едно от приемуществата на автомобила е новата мултимедийна система с 12,1-инчов монитор. В нея е интегриран компютър, който е свързан с полицейското управление и благодарение на това има достъп до огромен архив от данни.

Задвижването на Dodge Charger Pursuit е поверено на 3,6-литров V6 двигател с мощност 292 к.с. Няколко от машините ще бъдат оборудвани и със свирепия V8 HEMI с обем 5,7 литра, който развива 370 к.с. Тези автомобили ще бъдат използвани най-вече от магистралната полиция на щата, като преди да ги използват служителите на реда ще преминат специален тренировъчен курс.

Освен с Ford Ford Crown Victoria Police Interceptor P71 ченгетата в Калифорния разполагат и с още една впечатляваща машина – кросовъра Ford Police Interceptor Utility, известна в гражданската си версия Explorer. Последното обновяване на автопарка в щата бе преди 3 години. За този период автомобилите на полицията изминават около 160 000 км, като след тази граница гаранцията им изтича и те се подменят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com