Новото Suzuki Vitara направи официалния си дебют в България

24254
Новото Suzuki Vitara направи официалния си дебют в България

На 16 май на откритата сцена на Sofia Ring Mall се състоя официалната премиера за България на най-новия модел на Suzuki - Vitara, който идва с особено силна заявка за водещи позиции в сегмента на компактните SUV.

Още с появата на първото поколение Vitara на пазара през 1988 г., Suzuki печели признание като пионер в изграждането на компактен всъдеход, който през годините си спечели прозвището „Офроуд животно“. Днес, повече от четвърт век след дебюта на оригиналния модел, Vitara се преражда като модерен SUV автомобил, който безупречно комбинира прекрасно оф-роуд поведение и впечатляващ градски силует.

Домакин на грандиозното събитие беше фирма МИРКАТ ООД – официален вносител на марката у нас. Освен дебюта на новия модел, голямата новина е, че от тази пролет фирмата разшири дилърската мрежа на Suzuki в страната. В обновените търговски зали и сервизни центрове в градовете София, Варна, Бургас, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново и Русе клиентите на Suzuki ще получат гарантирано професионално обслужване.

 

Suzuki Vitara се завръща

От миниатюрния модел, превърнал се в любима играчка сред заклетите офроудъри, не е останал и помен. Новият модел е значително по-голям ...

Атрактивният DJ Мартен и талантливият музикант Тома се грижеха за доброто настроение на гостите. Те първи тестваха 4х4 възможностите на Vitara на специално подготвено оф-роуд трасе. Организаторите раздадоха и две награди – уикенд тест драйв с новата Vitara, на гостите, които доказаха, че познават характеристиките на модела много добре.

 

Vitara се предлага с 1,6 л бензинов и дизелов двигател с Евро 6 стандарт и максимална мощност от 120 к.с. Първоначално на пазара моделът ще е наличен само с ръчна скоростна кутия – 5 степенна за бензиновия двигател и 6 степенна за дизеловия, но скоро след това ще се предлагат варианти с първата 6 степенна автоматична скоростна кутия, разработена от Suzuki, която ще е по-лека от досегашната CVT скоростна кутия и е с усъвършенствана система за контрол на ускорението.

Новата Vitara е  най-икономичният и приятелски настроен към природата компактен SUV на пазара. Благодарение на модерните технологии моделът постига изключително ниски показатели за разход на гориво – от 4,2 л/100 км и нива на вредни емисии от 111 г/км.

Suzuki Vitara: Легенди за страстта (тест-драйв)

И Vitara, като всеки друг автомобил, има пробойни в корпуса си. Но около този автомобил витае нещо очарователно. Аурата на всеможещото ...

 

Задвижването на четирите колела се подпомага от AllGrip система, която предлага четири режима на шофиране. Автоматичен режим – поставя приоритет върху икономията на гориво при нормални условия на шофиране. Системата превключва на режим 4WD, ако усeти, че има хлъзгане. Режим при сняг – увеличава тягата при ускорение върху заснежени и хлъзгави участъци и подобрява стабилността на автомобила. Режим със заключен диференциал – системата подава по-голям въртящ момент към задните колела, а ESP и другите технологии за контрол са оптимизирани за повече свобода на автомобила. Спортен режим – улеснява преодоляването на завоите, като подава по-голям въртящ момент към задните колела. В същото време подобрява реакцията на двигателя, а при автомобилите със CVT поддържа високи обороти на двигателя.

Цените на Suzuki Vitara започват от 31 990 лв. за 1.6 GL 2WD бензин, а при най-високото ниво на оборудване GLX с дизелов двигател цената е 48 190 лв. Бихте могли да поръчате модела с двойно-отваряем панорамен покрив, който при дизеловата версия ще направи крайна цена на автомобила 49 990 лв.

Снимки: Христо Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com