Opel отбелязва 20-годишен юбилей на специалните си седалки

2184
Opel отбелязва 20-годишен юбилей на специалните си седалки
Снимка: Opel

Германският производител Opel отбелязва 20-ата годишнина от въвеждането на сертифицираните от AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V. – независима германска асоциация, насърчаваща изследванията, свързани с превенцията на болки в гърба) седалки.

Последното им поколение се предлага в новия Grandland GSe, Astra GSe и Astra Sports Tourer GSe, но началото е поставено точно преди две десетилетия с модел Opel Signum, който е първия автомобил, предлагащ AGR седалки в сегмента на средния размер.

Opel възражда GSe като нов бранд

Германският производител Opel обяви възраждането на обозначението GSe и показа първите два модела, която ще го получат. Това са новите ...

От компанията са категорични, че сдалките са основната връзка между водача и автомобила. Те са от решаващо значение за комфортно и спокойно пътуване. Ето защо Opel отдава голямо значение на осигуряването на оптимален комфорт и подкрепа за гръбначния стълб, особено при по-дълги пътувания.

„Ергономичността в автомобила е нещо повече от фактор за добро усещане. Ергономичността включва и безопасност. Удобната за гърба седалка предотвратява умората по време на пътуване и в случай на злополука предпазва, ако е качествена и успее да го задържи на място. Само тогава предпазните колани и въздушните възглавници могат да осигурят пълна защита“, категорични са от компанията.

Ергономичните седалки на Opel дебютират през 2003 г. при модела Signum, като поставят нов стандарт в автомобилната индустрия. След това те навлизат широко и в останалите от гамата автомобили Opel. Благодарение на многобройните функции за регулиране, ергономичните седалки с AGR сертификат могат да бъдат оптимално персонализирани за всеки водач, така че той или тя да се чувстват удобно и да не усещат дискомфорт дори след часове шофиране.

Няколко години по-късно следва нова премиера. През 2010 г. ванът Opel Meriva е първото превозно средство, което получи одобрение на AGR. Ергономичната система на Meriva включва AGR седалки, вратите FlexDoors, които се отварят в противоположни посоки, променливата концепция за задни седалки FlexSpace и багажника за велосипеди FlexFix.

Сега Opel предлага разнообразие от AGR седалки с избор на комфортни или по-спортно ориентирани контури в модели Astra, Crossland и Grandland. За да позволят на водача и пътника отпред да заемат удобна и ненатоварваща гърба позиция при всяко пътуване, седалките AGR предлагат 10 настройки за водача и шест за навигатора.

Облицовани с черна алкантара, предните седалки в Grandland GSe, Astra GSe и Astra Sports Tourer GSe се отличават с качеството на изработка и предлаганото от тях удобство на седене. Уникалната конструкция на седалките в моделите Astra GSe включва напълно интегрирани облегалки за глава.

Opel обяви раздялата си с Insignia

Германската компания Opel официално обяви, че производството на флагмана на марката – Insignia, ще приключи до края на годината. ...

Друг привличащ вниманието детайл е отличителната сива ивица върху облегалката. Също така уникален детайл за GSe серията е шарката с шевове в основата на облегалката и върху възглавницата на седалката

Комфортът на шофьорските седалки AGR може да бъде допълнително подобрен – в зависимост от варианта на модела се предлага и вентилация, както и функция за запаметяване на настройките спрямо зададен профил на водача на автомобила. Удобство, за да не нагласяте седалката си всеки път, когато се качвате в него.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Компания за автономни коли се разследва за 22 инцидента

Защо движението с отворени прозорци е опасно?

Ford губи 100 000 долара от всеки произведен електромобил

Как да разберете, че стартерът не работи?

Вандал подпали скъпа суперкола, обявена за продажба (ВИДЕО)

Как да увеличите ресурса на автоматичната скоростна кутия

Байдън смята да наложи мита върху китайските електрически превозни средства

Mercedes се похвали с феноменално постижение на своето „кубче“

Изливане или изпомпване на маслото при смяна - кое по-добре?

Кога включването на круиз-контрол е опасно за водача?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com