Opel ще публикува реалните разход на гориво и вредни емисии

7408
Opel ще публикува реалните разход на гориво и вредни емисии

От второто тримесечие на 2016 г. Opel ще започне да публикува данни за разхода на гориво на определени модели, измерени според изискванията на цикъла WLTP, който отразява условия, по-близки до реалното всекидневно шофиране.

Opel предприема доброволно следващата стъпка за изпълнение на бъдещите изисквания и нормативни предписания за намаляване на нивата на емисиите – както по отношение на CO2, така и при NOx. От второто тримесечие на 2016 година и в допълнение към официалните данни за разхода на гориво и количествата на CO2, ще бъдат публикувани и данни за разхода на гориво, измерени според изискванията на цикъла WLTP. Първият модел с такава информация ще е Astra. В допълнение към това, в последно време инженерите на компанията започнаха работа върху внедряването на мерки за подобряване на вемисиите на NOx чрез прилагане на технологията за селективна каталитична редукция SCR (Selective Catalytic Reduction) при дизеловите двигатели. Tова също е доброволна мярка, която цели предсрочно подобряване на резултатите с оглед на предстоящото въвеждане на т.нар. норма за емисиите при шофиране в реални условия RDE (Real Driving Emissions), която ще влезе в сила през 2017 г.

Opel в Топ 5 в класация за клиентско доверие

Според класацията “Trust ranking 2015” Opel е най-добрият масов автомобилен производител, изкачил се на пето място сред 29 ...

Цикълът WLTP се радва на добър и широк прием в средите на автомобилната индустрия и е разработена с цел постигане на по-висока представителност на получените данни, които се доближават максимално до действителните стойности на разхода и емисиите, които потребителите могат да установят при реална експлоатация. 

Според плановете на ЕС от 2017 г. използваната до този момент тестова процедура NEDC (“New European Driving Cycle”) ще бъде заменена с по-модерния стандарт за измерване на разхода на гориво и емисиите WLTP (“Worldwide Harmonized Light Duty Vehicles Test Procedure” – „Световно хармонизирана изпитателна процедура за леки автомобили”). Тестът WLTP също се извършва в лабораторни условия, но се основава на строги изпитателни процедури, които се приближават повече до данните за разхода на гориво и емисиите на CO2 в условия на реално пътно движение.

Opel предприема незабавни действия и по отношение на емисиите на азотни окиси (NOx). Инженерите на автомобилния производител с централа в Рюселсхайм започнаха работа върху оптимизирани решения за повишаване на ефективността на системите за третиране на отработилите газове при дизеловите двигатели, отговарящи на стандарта Euro 6 с прилагане на технологията за селективна каталитична редукция SCR с цел подобряване на резултатите с оглед на бъдещите изисквания на нормата RDE. RDE (Real Driving Emissions) е норма за емисиите при шофиране в реални условия, която ще допълни актуалните тестови методи, измервайки емисиите на автомобилите директно на пътя.

Работата по SCR мярката за допълнително подобряване на характеристиките на дизеловите агрегати с Euro 6 вече е в ход и очакваме производственото й внедряване да започне през лятото на 2016 година. Tази стъпка ще включи и доброволно провеждане на полева кампания за повишаване на клиентското задоволство с участието на общо 43 000 автомобила на марката, които вече се движат по пътищата на Европа (Zafira Tourer, Insignia и Cascada).Tези автомобили ще получат нови настройки в момента, в който те бъдат готови за внедряване.

Opel Astra се окичи със „Златен волан 2015”

Новата Astra изпревари съперниците си по пътя към короната в компактния клас; това е 16-тия за Opel приз “Златен волан“ от ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com