X
 
 

От какво се страхуват най-много шофьорите?

4470 0
photo of От какво се страхуват най-много шофьорите?
Снимка: msn.com
Любопитно проучване проведе британската школа за шофьори Red Driving School. Неговата цел беше да се разбере, от какво най-много се страхуват водачите на преводни средства, докато пътуват, съобщава интернет-изданието msn.com

На първо място са посочени непознатите пътища - 38% от отговорите, а на второ - с 35%, се нареждат агресивните щофьори. На трета позиция са велосипедистите - 17%, докато пешеходците и съответно опасността от тяхно внезапно излизане на пътя са в края на списъка с едва 1% от оттговорите.

По нов закон: Двойно по-тежки наказания за пияни шофьори в Русия

Президентът на Русия Владимир Путин подписа закон, предвиждащ по-тежки наказания за пияните шофьори, предизвикали катастрофи, предаде Б...

Резултатите от проучването бяха сравнени с данните на Министерството на транспорта на Великобритания за реалните опасности на пътя. Според тях, 40% от всички пътно-транспортни произшествия се случват през нощта, но това не притеснява шофьорите. Едва 9% от тях признават, че са притеснени да пътуват нощем. Лошото състояние на пътищата е причина за 12,6% от инцидентите, докато опасното шофиране и грешките на хората зад волана е начело със 71%.

Анкетираните шофьори са запитани и как се успокояват, ако са нервни по време на пътуване? 25% избират музика, докато 18% предпочитат тишината, тъй като шумът от радиото ги дразни. Другите методи за успокоени са дълбоко дишане и използване на специален спрей за гърло. 10% от запитаните твърдят, че приемат безпокойството си за даденост и не правят нищо, за да го премахнат.

Експертите съветват шофьорите, които трябва да преминат по непознат път, първо да го изучат внимателно и да преценят, дали не е по-добре да изберат друг маршрут. Ако човекът зад волана изпадне в паника, е по-добре да се откаже от кофеина, а да спре и да се раздвижи. Също така помага и пътуването с леко отворен прозорец.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители