Отлични резултати за Opel в Европа и България през 2015-а

5002
Отлични резултати за Opel в Европа и България през 2015-а

Opel постига най-добрите резултати в продажбите в Европа от 2011 г. насам с над 1,1 млн. продадени автомобила, докато в България компанията отчете ръст на продажбите си от близо 30%.

Opel (включително Vauxhall във Великобритания) постигна най-добрите си резултати в продажбите през последните четири години независимо от стратегическото оттегляне на компанията от пазара в Русия. Според предварителните данни, през 2015 г. фирмата е доставила на своите клиенти над 1,1 млн. нови автомобила. Tова представлява ръст от над 35 000 екземпляра или с 3,3% в сравнение с резултатите през 2014 г., като ръстът е малко по-силен от този на европейския автомобилен пазар като цяло. Това означава, че пазарният дял на марката Opel в цялостния автомобилен пазар в Европа отбелязва ръст за трета поредна година, достигайки до около 5,8%а – най-добрите резултати на марката по отношение на обема на продажбите и пазарния дял от 2011 г. насам.

Opel ще публикува реалните разход на гориво и вредни емисии

От второто тримесечие на 2016 г. Opel ще започне да публикува данни за разхода на гориво на определени модели, измерени според изискван...

Моделът Mokka отбеляза най-силния ръст на годишна основа в гамата от леки автомобили на фирмата с увеличение в размер на 16%. Новите регистрации при Corsa също нараснаха с 6%.

Важно е да се отбележи също, че през 2015 г. марките Opel и Vauxhall успяха да реализират също над 100 000 лекотоварни автомобила, с което отбелязаха ръст от 24% в сравнение с 2014 г., надхвърлиха значително средния за пазара ръст от 9%процента и достигнаха най-високите резултати по отношение на обема на продажбите и пазарния дял на марката в този сегмент от пазара от 2008 г. насам.

Opel постигна изключително добри резултати на българския пазар през последната година, като отбеляза ръст от точно 29,68%  на обема на продажбите в сравнение с предходната 2014 г.

През миналата година регистрациите на Corsa нараснаха с 69%а, което се дължи на въвеждането на новия модел през януари. Най-силния ръст на годишна основа в гамата на марката отбеляза шампионът по ергономичност и гъвкавост Opel Meriva, от който бяха продадени десет пъти повече автомобили или с 917% повече от предходната година.

Opel в Топ 5 в класация за клиентско доверие

Според класацията “Trust ranking 2015” Opel е най-добрият масов автомобилен производител, изкачил се на пето място сред 29 ...

Моделът Mokka отбеляза също голямо увеличение от 45,45%, а по-големият SUV модел на марката Antara завърши годината с увеличение в размер на цели 262%.

Важно е да се отбележи също, че през 2015 година марката Opel успя да реализира голям ръст и на продажбите си на лекотоварните модели Movano и Vivaro в България. И двете линии в лекотоварната гама регистрираха увеличение на обема на продажбите, като при Vivaro то бе 150%, а при Movano 167%.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com