X
 
 

Peugeot смени предназначението на 5008

1400 0
Peugeot смени предназначението на 5008
Снимка: Peugeot
Френският производител Peugeot напълно разсекрети втората генерация на модела си 5008. Официалният дебют на автомобила пред публика ще се състои на автосалона в Париж, започващ в края на месеца. Вече е потвърдено това, за което се носеха слухове от известно време - от типичен семеен миниван моделът се превръща в 7-местен кросовър.

Новото Peugeot 5008 е построено на модулната платформа EMP2, която е в основата на на последните модели на Peugeot и Citroen. В сравнение с предшественика си автомобилът е с 19 см по-дълъг, като разстоянието между двете оси е нараснало с 16,5 см. В салона е използвана нова версия на интерфейса i-Cockpit. Тя включва 12,3-инчов сензорен дисплей и 8-инчов тъч-скрийн на централната консола.

Още в базовото си оборудване кросовърът ще се предлага със 7 места, като всички седалки ще може да се регулират. При свален трети ред кресла обемът на багажния отсек нараства до 1060 литра. А ако се прибере и втората редица седалки, то образуваното пространство е достатъчно да се превозва багаж с обем до 1940 литра.

Гамата двигатели включва 1,2-литров и 1,6-литров бензинови мотори, развиващи 130 и 165 к.с. Първият работи в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия, както и с автомат със същия брой предавки. За втория вариант е достъпна само автоматична трансмисия. Дизелите са с обем 1,6 и 2,0 литра, като развиват между 100 и 180 к.с. Най-мощният ще се предлага само на спортната версия 5008 GT.

Всички модификации ще бъдат с предно предаване, система 4х4 за модела не се предвижда. За модела отново е достъпна фирмената модернизираната система Grip Control, оптимизираща работата на системата за стабилизация, както и на системата, предотвратяваща буксуването при движение по хлъзгав път, пясък или сняг.

В оборудването на новото Peugeot 5008 се предлагат още система за предотвратяване на фронтален сблъсък с разпознаване на пешеходци, а също така и функция за следене на лентата на придвижване и за разпознаване на пътните знаци.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители