Pirelli направиха специални гуми за LaFerrari

19876
Pirelli направиха специални гуми за LaFerrari
Целта е максимално сцепление при всякакви условия.

Гумите са едни от най-пренебрегваните компоненти при повечето модерни автомобили. Обикновено гумите при масовите коли са създадени така, че да се износват по-бавно и да оптимизират ефективността и комфорта на возията. Максималното сцепление и динамика при екстремни условия обаче далеч не са толкова важни приоритети.

Ако се пренесем в света на хиперавтомобилите, дизайнът на една гума е нещо доста различно. Фактори като износването на гумите и шума при движение не са толкова съществени, колкото страничното сцепление (за перфектно завиване), надлъжното сцепление (за по-добро ускорение и спиране) и здравината на стените на гумата (за отлична стабилност).

Pirelli представи календара си за 2013 г.

Заснемането и представянето на годишния календар на Pirelli е един от модните акценти на годината. Тазгодишното му издание е заснето в ...

Истината е, че създаването на гуми за суперавтомобили е дори по-голямо предизвикателство от създаването на състезателни гуми. Идеята е, че гумите за писта са предназначени за максимално сцепление при сухи условия, значително по-кратък жизнен цикъл и специфични температурни условия. Съответно, ако вали по време на състезание, гумите се сменят със специално предназначени за въпросните условия. Подобна смяна на гуми в зависимост от условията не е толкова чест феномен при собствениците на спортни и суперавтомобили.

Именно тук е предизвикателството пред производител на гуми като Pirelli. Тяхната задача е да създадат гума за стандартни шосейни условия, която предоставя максимално сцепление при разнообразни температури и различни пътни условия. Затова за модели като McLaren P1 и LaFerrari италианците са създали своята серия гуми P Zero Corsa.

Гумите за красивия LaFerrari (с размер 265/30 R19 отпред и 345/20 R20 отзад) са ексклузивно създадени за конкретния модел и са разработени съвместно с инженери на Ferrari. Предните гуми например са направени, за да подобрят завиването и да редуцират недозавиването.



Дори вътрешните и външните стени на ултра нископрофилните гуми се различават по структура и твърдост, за да оптимизират сцеплението при разнообразни условия. От Pirelli гордо подчертават, че сместа за P Zero Corsa разчита на последно поколение полимерни материали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com