Построиха първия път на бъдещето в Швеция

4972
Построиха първия път на бъдещето в Швеция
Снимка: БГНЕС

В Швеция построиха първия по рода си път, който позволява на електрическите автомобили да се зареждат, докато са в движение.

Около 1,9 километра монорелсова електрическа линия е монтирана на обществен път извън Стокхолм и се планира да се разширява в страната и света. Превозните средства се движат по релса чрез механична ръка, която ще локализира местоположението и ще влиза в контакт с релсата. При изпреварване ръката автоматично се повдига.

Швеция въведе нов данък, който ще оскъпи полетите

Швеция въведе нов данък в авиацията, който ще добави допълнителна такса за всички полети на гражданската авиация в страната в опит да б...

Линията е свързана към електрическата мрежа. Енергийното потребление на всяко превозно средство се изчислява от системата, което позволява разходите за електричество да се начисляват на всеки потребител.

Електрифицираният път се изпитва с помощта на електрифицирани камиони, разработени като част от проекта.

"Един от най-важните въпроси на нашето време е въпросът как да се направим автомобилния транспорт без изкопаеми горива реалност ", заяви Ханс Сел, председател на консорциум eRoadArlanda, който е отговорен за проекта. "Сега имаме решение, което ще направи това възможно, това е невероятно. Швеция е на върха на тази технология, която се надяваме да представим в други райони на страната и света", добави той

Предимството на електрифициращите пътища е, че съществуващата инфраструктура може да намали консумацията на енергия и въглеродните емисии с минимални промени.

В Швеция ще се иска "изразено" съгласие за секс

Шведското правителство се надява да бъде приет закона "За съгласие за секс", така че от 1 юли тази година влизането в интимна връзка бе...

Швеция вече е световен лидер в чистата енергия и през 2015г. шведският министър-председател Стефан Льовен обяви, че страната му ще стане една от първите, свободни от нуждата от горива страни.

Проектът, разработен от eRoadArlanda, е бил един от няколкото опита на шведската транспортна администрация да създаде електрифицирани пътища. Той е част от усилията на страната да направи транспортната инфраструктура напълно независима от течните горива. Инициаторите смятат, че само основните пътища - около 3% от общата пътна мрежа - ще трябва, бъдат променени, за да се намалят въглеродните емисии. По-кратки пътувания между тези главни пътища могат да се съкратят значително, използвайки тези возила.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com