При Mansory всичко е въпрос на крайности

35509
При Mansory всичко е въпрос на крайности
Едно творение върху Ferrari F12, едно творение върху Lambo Aventador. Един по-приемлив тунинг, един грозен тунинг.

Mansory е тунинг компанията на крайностите, а границата между красивото и грозното при тях е много тънка. Или много, ама много дебело подчертана с карбон. В този конкретен случай, но не винаги, тъй като на Mansory Panamera Carbon Edition (10 бройки, една от които е във Видин) многото карбон стои добре. Но не и на Mansory Carbonado.

Но първо по-приемливото от Mansory.

Как се купува LaFerrari?

  Преди няколко месеца италианците от Ferrari разкриха своя вълшебен LaFerrari, който определено много се хареса на всички. ...

 

Mansory F12 La Revoluzione (една от двете им световни премиери) е впечатляваща машина. Тук дизайнерите не са добавяли, а направо са „одрали“ кожата му и са направили ново купе. И то е от карбон, но за разлика от Carbonado – тук той стои доста по-добре. Но всичко си има цена. В този случай тя е главозамайващите 1,3 млн. евро. Това пък права 1083 евро за всяка конска сила, която ще получите. За да не ви затормозявам с математика – тоталът е 1200 „коня“.

 

Карбоновите панели за изпечени в собствените автоклави на Mansory, а дизайнерите описват предницата като „обърнат нос на болид от Формула 1“. Задницата е преработена, а цялото купе е изрязано с различни въздухоотвори, целта на които е да охлажда мега двигателя и огромните спирачни апарати. Последните са с размери 398 и 360 мм отпред и отзад, скрити зад 21-цолови джанти.

Нов е софтуеърт за електронния контролен блок, турбините са по-големи, а изпускателната система – нова. Така оригиналният 6,3-литров V12 двигател достига зашеметяващите 1200 к.с. и 890 Нм, които изстрелват La Revoluzione до 100 км/ч за 2,9 секунди, гарантирайки и 370 км/ч максимална скорост.

Оскверненото Gallardo на Крис Браун

Любовта на Крис Браун и Lamborghini Gallardo датира от доста време. Това е един от първите супер автомобили, които той купува и префасо...

 

Mansory Carbonado e атрактивна машина, но в никой случай не и красива. Не съ съмнявам, че ще намери своя купувач, но това ще е човек, за когото парите нямат абсолютно никаква стойност. И който, в дадения момент ще реши, че стелт окрасата на този Aventador е удачна инвестиция. Може би, ако си от Близкия изток и искаш да се опазиш от американски ракети, но ако си на пътя стелт боята няма да ти е нужна. Защото радарите така и няма да могат да те засекат.

 

За това ще се погрижи 6,5-литровият V12 двигател, обзаведен с две нови Mansory турбини. Буталата, мотовилките, коляновия вал, лагерите и главите на цилиндрите са сменени с нови, по-здрави. Така Mansory Carbonado впряга 1250 „коня“ или с 550 повече от оригинала. Въртящият момент е бил ограничен на 900 Нм, защото трансмисията трябва да се справя с него. Сега Carbonado е способен на спринт до 100 км/ч за 2,6 секунди! и максимални 380 км/ч. Цената също е седемцифрена.

 

969 коня в зверски тунингован Lamborghini Aventador

  По принцип Lamborghini Aventador е от онези автомобили, които определено не се нуждаят от тунинговане. Novitec обаче са от онез...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com