Продава се уникално Lamborghini от 1998 г.

21446
Продава се уникално Lamborghini от 1998 г.
Да си припомним красивия Pregunta по проект на Heuliez.

Може би не си спомняте, но през 1998 година Lamborghini показаха един много, много специален модел. Става дума за уникалния Pregunta – един изключителен екзотичен автомобил, който сега се продава за 1.6 милиона евро. Суперавтомобилът е създаден от френските специалисти Heuliez, а за дизайна отговаря студиото на Марк Дешамп.

Колата е направена през 1998 година, когато Lamborghini все още си бяха Lamborghini и Audi не ги бяха добавили към портфолиото си. Премиерата на единичния модел е по време на автомобилното изложение в Париж същата година, а на следващата година се показва и на шоуто в Женева. Интересното е, че стилът на суперавтомобила напомня доста на Pagani Zonda, който дебютира на същото изложение в Женева.



Уникалният италиански атлет е базиран на платформата на Diablo, но без системата за задвижване на четирите колела. В основата му има V12 двигател с 530 к.с., който позволява на колата да вдига 333 км/ч.

Както виждате, Pregunta няма странични огледала, тъй като те са заменени от камери. Други интересни елементи включват интересното осветление вътре, електронните инструменти в стил Формула 1, четириточковите колани Schrott, както и специалната стелт боя.

Дубайската полиция патрулира с Lamborghini

Полицията в Дубай ще патрулира по пътищата с автомобили от марката Lamborghini на стойност 550 000 долара, за да "засили представата за...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com