Първа продажба на кола в Европа през Twitter

858
Първа продажба на кола в Европа през Twitter
Снимка: Twitter

Nissan стана първата компания в Европа, която успя да осъществи целия процес за закупуване на нов автомобил през социалната мрежа Twitter. Продажбата бе дело на испански дилър на марката - компанията Antamotor. А целият процес - от първия контакт между търговеца до получаването на ключовете от колата стана чрез общуване в социалната мрежа и отне точно 6 дни.

Купувачът се оказа някой си Раул Есколано, който се е регистрирал в Twitter с името @escolano и първи се е възползвал от хаштага #compraruncocheportwitter (#купиавтомобилвTwitter). Още през март той е публикувал молба към дилъри да му продадат автомобил изцяло през социалната мрежа. На искането му са се отзовали представители на Volvo, Toyota и Nissan, като в крайна сметка е била избрана последната компания. След това Есколано е помолил хората в Twitter да му помогнат с избирането на модела. Повече от 2,6 млн. са гласували, като от тях 46% са отдали предпочитания на Nissan X-Trail.

Компанията Antamotor е направила специална видеопрезентация на автомобила, която също е качено в социалната мрежа. За 6 дни испанецът и мениджър от автосалона са избрали цветовете и оборудването на автомобила, след което са оформили сделката. В края на юни Есколано е получил по пощата ключовете на автомобила, а няколко дни по-късно машината му е била предадена в щаб-квартирата на Nissan в Испания.

Сумата, която клиентът е платил за автомобила, не се съобщава, но в испания Nissan X-Trail стартира на цени от 22 900 евро.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com