Range Rover Evoque мина на нова платформа и става хибрид

7627
Range Rover Evoque мина на нова платформа и става хибрид
Снимка: Land Rover

Световната премиера на новото поколение на кросоувъра Range Rover Evoque бе проведена в Лондон. Моделът е преминал на нова платформа и получава две хибридни модификации. Продажбите му стартират през следващата пролет, като стартована цена в България ще е малко над 72 000 лв.

Land Rover отбеляза успеха на Evoque

Британският производител Land Rover предложи специална версия Landmark Edition на модела си Evoque, с която отбележи 6-годишнина и прои...

Като цяло Range Rover Evoque запазва узнаваемия си дизайн, въпреки че в облика на модела се виждат и елементи от по-големия Velar. Кросоувърът е получил тесни светодиодни фарове, матрични задни светлини и излизащи от вратите ръчки. Ъгълът на предните стойки е увеличен, но наклонът на задната част е по-голям- От гамата на модела отпадат версията с 3 врати, както и кабриолета, и така той ще се предлага единствено с 5 врати.

Салонът е изцяло в стила на Velar, като на централната консола са поставени два сензорни дисплея. От тях се командват климатика, мултемедията, системата Terrain Response 2, благодарение на която моделът се настройва към пътните условия. Има и виртуален приборен панел, а шайбата на селектора за скоростите вече е заменена от стандартен лост.

Сред новите опции са прозрачен капак – системата Ground View, при която на екрана на мултимедията се появява картина от хредната камера- Така модачът вижда всичко, което се случва пред капака, тоест през предната броня. На вътрешното огледало също има екран, на който се излъчва картина от камера на покрива.

Още по-атрактивен Range Rover Evoque

За да отпразнуват продажбата на над 520 000 автомобила Range Rover Evoque, Land Rover въвеждат отличителна лимитирана серия. Наличен ...

Втората генерация на кросоувъра е построена на новата платформа Premium Transverse Architecture (PTA) с напречно разположение на двигателя, която е струвала на Land Rover повече от милиард паунда. В нея преобладава стоманата, но има има и други сплави, благодарение на която тя е по-лека, но и по-здрава. Разстоянието межу двете оси е увеличено до 2681 мм (дължината си е същата – 4371 мм), а клирънсът е 212 мм.

Новият Evoque стъпва на пазара с богата гама от двигатели. Те са с обем 2,0 литра, като бензиновите развиват 200 и 249 к.с., а дизелите – 150, 180 и 240 к.с. Той-версията – мек хибрид, ще разполага с 300 к.с., тъй като на бензиновият мотор му помага стартер-генератор и батерия с капацитет 8 кВт/ч.  Догодина ще се появи и чисто хибридна модификация, в чиято основа ще бъде 1,5-литров бензинов двигател с 3 цилиндъра.

Скоростната кутия е 9-степенен автоматик ZF, а системата за задвижване на четирите колела ще се предлага в два варианта. За по-слабите мотори е предвидена Standard Driveline с многодискова муфа, а за версиите с 240 и 300 к.с.- Active Driveline, при която въртящият момент може да изпраща на всяко колело.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com