Renault Espace скъса с миналото си на миниван

4414
Renault Espace скъса с миналото си на миниван
Снимка: Renault

Френският производител Renault представи шестото поколение на един легендарен модел – Espace, който започна живота си като миниван, но сега вече е напълно преобразен. Той се превръща в класически SUV, като това е напълно логичен ход с оглед на търсенето на пазара.

Всъщност, новият Espace представлява версия на модела Austral, представен преди година от Renault. Разликата е в размерите, тъй като Espace е по-дълъг заради допълнителния трети ред седалки, предлага като допълнителна опция. В същото време новото поколение е по-малко като размери от своя предшественик.

"Renault" заедно с китайска автомобилна компания започват проект за производство на двигатели със „Saudi Aramco“

Френската компания Renault SA и китайската Geely Automobile формализират споразумение със „Saudi Aramco“, според което сауд...

Разбира се, по-голяма дължина позволява и по-голям багажник, чийто обем варира от 159 литра при варианта със 7 използваеми места до 1818 литра, когато вторият ред е прибран в пода. Допълнително в салона има места за съхранение на по-малки предмети, като техният обем е 39 литра. Клиентите също така могат да избират и макивен стъклен покрив, който е опция за новия Espace.

Размерът на джантите е 19 или 20 цола в зависимост от нивото на оборудване. Дори най-евтиният вариант се предлага 12,3-инчов цифров инструментален панел и 12-инчов сензорен екран, докато 9,3-инчовият head-up дисплей се заплаща допълнително. Освен безжична подложка за зареждане и чифт 12V контакти, в салона им по два USB-C порта за всеки ред.

Както Austral, така и новият Espace не се предлага с дизелови двигатели. За модела е достъпен с 1,3-литров бензинов мотор с турбокомпресор. Той е част от хибридна система, която включва още два електрически мотора. Двигател с 3 цилиндъра развива 131 к. с. и 205 Нм въртящ момент, а основният електромотор предлага 68 к.с. и 59 Нм. Вторият електрически мотор работи като стартер-генератор с 25 к.с. и 50 Нм. Съвкупната мощност на задвижващата система е 199 к.с.

Преминаването към хибридно задвижване позволява намаляване на разхода на гориво с цели 40% - до 4,7 литра/100 км. Нивата на вредни емисии (CO2) са 105 г/км. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 8,8 секунди, а максималната скорост е фиксирана на 175 км/ч.

Airbus ще помага Renault в разработката на електромобили

Компаниите Renault и Airbus подписаха споразумение за съвместно изследвания в областта на електрическите технологии и определиха редица...

Новият Espace може да се похвали със завиване на задните колела, благодарение на което диаметърът на завой е 10,4 метра. При скорост до 50 км/ч задните колела завиват в обратна посока, а при по-високи скорости – в същата като предните, за да се осигури по-голяма стабилност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Ford предложи конкурент на Tesla Model Y в Европа

Всички победители в конкурса „Световен автомобил на годината" се оказаха електрически

Защо е опасно да се зарежда автомобил с включен двигател

5 автомобилни компании отказаха да спасят застрашен от фалит производител

Популярна автомобилна компания произведе своя последен дизелов автомобил

Руски производител регистрира търговското име „Волга“

3 неща, които са забранени при поставянето на летни гуми

Audi пенсионира суперколата си

За първи път от 20 години в света има нов лидер по продажби

Вижте как се произвеждат колите на Tesla (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com