Renault смени Fluence със Megane Sedan

7710
Renault смени Fluence със Megane Sedan
Снимка: Renault

Компанията Renault прати окончателно в историята модела си Fluence, като вместо него на пазара ще се предлага версия седан на новото поколение на Magane. Това е третият представител на семейството, в което влизат хечбек и комби.

Седанът е изграден на модулната платформа CMF, която е в основата на повечето нови модели на алианса Renalul-Nissan. Дизайнът на автомобила е типичният за последните автомобили на френския производител, като това си личи най-вече от решетката на радиатора и фирмените C-образни главни светлини. Обемът на багажника достига 508 литра.

Новата модификация на Megane е получила цифров приборен панел, сензорен екран на мултимедийния комплекс R-Link 2 с размер 8,7 инча, както и допълнителен проекционен дисплей.

Гамата мотори на Megane Sedan включва 1,6-литров бензинов атмосферен двигател със 115 к.с., както и 1,2-литров турбо-двигател със 130 к.с. Първият се съчетава с 5-степенна механична скоростна кутия или с вариаторна траннсмисия. За втория са достъпни 6-степенна механична или 7-степенна роботизирана скоростна кутия с 2 съединителя.

Дизелите са представени от 1,5-литрови агрегати, развиващи 90 и 110 к.с., както и с 1,6-литров двигател със 130 к.с. За тях трансмисията е 6-степенна механична.

Производството на Renault Megane Sedan ще бъде съсредоточено в завода на компанията в Бурса (Тур). Модификацията ще се продава в повече от 20 страни в света.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com