Renault спира два популярни модела

9186
Renault спира два популярни модела

Френският производител Renault реши да сложи край на живота на своя емблематичен градски автомобил Twingo, както и на най-популярния електромобил в гамата си Zoe. Първият ще бъде спрян през 2024 г., за тогава е планирана и раздяла със Zoe, която вече официално беше потвърдена от представител на компанията.

Според някои източници, производството на Twingo ще продължи през цялата следващо година. Още през 2020 г. френската марка реши да изтегли Twingo от европейския пазар, за да се съсредоточи върху 100% електрически вариант на модела. Именно неговото представяне ще бъде решаващо в този последните месеца на електромобила на пазара.

Renault се готви за водородно бъдеще със Scenic Vision

Френският производител Renault представи първия си водороден автомобил. Той дебютира под името Scenic Vision и все още е с концептуален...

На автомобилно изложение в Париж тази есен Twingo отбеляза 30 години от дебюта си. Настоящото поколение, което е третото в истоирята, дебютира през 2015 г. и беше преработено през 2019 г. Пълната електрификация се проведе година по-късно.

Процесът на разработка на третото поколение Twingo стана възможен благодарение на споразумение за сътрудничество между Renault Group и Daimler (сега Mercedes-Benz Group). В техническо отношение френската кола е много близо до модела Smart ForFour, чието производство приключи преди няколко месеца.

Подобно на много други производители, Renault реши да се откаже от сегмента на градските автомобили, за да се съсредоточи върху други, по-печеливши категории. Фактът обаче, че Renault сложи край на третото поколение Twingo, не означава, че това търговско име ще изчезне завинаги. Renault може да използва това име за бъдещ изцяло нов модел. Тоест, следвайте същата стратегия с Renault Scénic. Емблематичният миниван ще стане електрически кросоувър.

Що се касае до Zoe, то няма да има бъдещ модел със същата марка. Компактният градски електромобил ще бъде заменен от възродените Renault 4 и Renault 5 (малки кросоувър и хечбек), които ще получат изцяло електрическа задвижване.

Разходите за електромобил и автомобил се изравняват до 2025 г.

Един от водещите производители на масови електромобили в Европа – компанията Renault, прогнозира, че до средата на следващото дес...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Mercedes се похвали с феноменално постижение на своето „кубче“

Изливане или изпомпване на маслото при смяна - кое по-добре?

Кога включването на круиз-контрол е опасно за водача?

Колко станции за зареждане са необходими в Европа?

Европа може да наложи мита до 55%, за да ограничи китайския внос на електромобили

Евтините електромобили: Китай е напът да промени картата на световното производство

Електрическа кола блъсна петима души на изложение в Китай (ВИДЕО)

Какво означават цветните ивици и точки върху гумите?

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com